Εκθέσεις φωτογραφίας

THE POLAROID PROJECT

Εικόνες από την περίοδο 1955 – 2015!

Η απόλυτη έκθεση εικόνων τραβηγμένων με Polaroid φιλοξενείται στο Αμβούργο μέχρι τις 17 Ιούνη, σε συνδυασμό με το σύνολο σχεδόν των μηχανών που παράχθηκαν από τη θρυλική εταιρία!

Μια μόνο ματιά στο …Instagram είναι αρκετή για να καταδείξει πώς η στιγμιαία φωτογραφία μεταμόρφωσε το μέσο με τρόπους που εξακολουθούν να είναι προφανείς ακόμα και σήμερα. Η έκθεση τοποθετεί το φαινόμενο Polaroid στο σταυροδρόμι μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας. Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τον Ansel Adams στον Andy Warhol χρησιμοποίησαν το μέσο της στιγμιαίας φωτογραφίας για να αναδείξουν νέα διαδρομές με την τέχνη τους, διαμορφώνοντας την αισθητική μιας ολόκληρης εποχής.

Το Polaroid Project παρουσιάζει 240 φωτογραφίες από 120 καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα παρουσιάζει (με βάση 87 μοντέλα και πρωτότυπα φωτογραφικών μηχανών της εταιρίας) την πρωτοποριακή τεχνολογία που έκανε την οπτική αυτή επανάσταση δυνατή. Οι εικόνες προέρχονται από μια ευρεία χρονική περίοδο, που ξεκινά από τις πρώτες μέρες της εταιρίας το 1955 και φτάνει έως το 2015. Η κύρια έμφαση δίνεται, ωστόσο, σε λήψεις από τη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Ανάμεσα στα ονόματα των φωτογράφων θα δούμε αυτά Ansel Adams, Nobuyoshi Araki, Sibylle Bergemann, Anna and Bernhard Blume, Guy Bourdin, Ellen Carey, Chuck Close, Barbara Crane, Philip-Lorca diCorcia, Harold Edgerton, Walker Evans, Gisèle Freund, Toto Frima, Luigi Ghirri, Hans Hansen, David Hockney, Dennis Hopper, Barbara Kasten, André Kertesz, Ulrich Mack, Robert Mapplethorpe, Robert Rauschenberg, Toshio Shibata, Andy Warhol, William Wegman, και πολλών ακόμα.

Barbara Crane

Anna Reynolds

Paolo Gioli

Bruce Charlesworth

Sandi Fellman

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

– Φωτό: © Mark Klett