Διεθνείς Διαγωνισμοί

RED BULL ILLUME 2019

Οι νικητές των βραβείων!

Για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας δράσης Red Bull Illume, ο οποίος ξεκίνησε το 2006. Οι φετινοί νικητές του φετινού διαγωνισμού κέρδισαν πάνω από 100.000 δολάρια σε εξοπλισμό και βραβεία!

Μεγάλος νικητής για το 2019 αναδείχθηκε ο Γάλλος φωτογράφος Ben Thouard με τη φωτογραφία που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας, η οποία τραβήχθηκε στην Ταϊτή.

Ο νικητής δήλωσε για τη λήψη του: “έχω αφιερώσει τα τελευταία χρόνια στην υποβρύχια φωτογραφία, αναζητώντας νέες γωνίες και έναν νέο τρόπο για να φωτογραφίζω σερφ και κύματα” <…> H Ταϊτή έχει μερικά από τα καθαρότερα νερά στον κόσμο”. Ο σέρφερ της φωτογραφίας είναι ο Ace Buchan ο οποίος την στιγμή εκείνη έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει ένα κύμα. Ο Ben βρισκόταν ακριβώς από κάτω, κρατώντας την αναπνοή του και περιμένοντας τη στιγμή για το κλικ.

Στο φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν 59.551 φωτογραφίες και οι νικητές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 50 editors φωτογραφιών και ειδικούς.

Ακολουθούν οι νικητές στις υπόλοιπες κύριες κατηγορίες:

Κατηγορία “RAW”: Noah Wetzel

Κατηγορία “Creative by Skylum”: Denis Klero

Κατηγορία “Best of Instagram by SanDisk”: Baptiste Fauchille

Κατηγορία “Emerging by Red Bull Photography”: Jean-Baptiste Liautard

Κατηγορία “Innovation by Sony”: Laurence Crossman-Emms

Κατηγορία “Lifestyle”: Alexander Wick

Κατηγορία “Mastepiece by EyeEm”: Lorenz Holder

Κατηγορία “Playground”: Lorenz Holder

Κατηγορία “Wings”: Philip Platzer

 


Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.