Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “MONOCHROME”

20 διεθνείς φωτογράφοι με μονόχρωμες εικόνες.

Mέχρι τις 28 Μαΐου, η Blank Wall Gallery θα παρουσιάσει 20 διεθνείς φωτογράφους που εκθέτουν μονόχρωμες λήψεις τους, στα πλαίσια ης έκθεσης “Μονοchrome”. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημιουργοί, από διάφορα μέρη του κόσμου, που τους ενώνει το πάθος τους και η αγάπη για τη μονόχρωμη φωτογραφία παρουσιάζουν τα έργα τους στην Αθήνα.

Η μονόχρωμη φωτογραφία έχει φανατικούς οπαδούς. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη φωτογραφία επειδή τους συγκίνησε μία μονόχρωμη εικόνα και που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το είδος, αρνούμενοι πεισματικά να τραβήξουν έγχρωμες φωτογραφίες. Το μονόχρωμο, παρά την εισβολή του χρώματος στη ζωή μας, δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Έχει το δικό του φανατικό κοινό που το υποστηρίζει με πάθος και ίσως δίκαια, αφού αυτή η έλλειψη χρώματος τις περισσότερες φορές όχι μόνο δε στερεί τίποτα από την εικόνα, αλλά μάλλον της προσθέτει, αφού το συναίσθημα και η φαντασία αφήνονται ελεύθερα να δημιουργήσουν τη δικιά τους παλέτα και να ντύσουν την εικόνα, ανάλογα με τη στιγμή και τη διάθεση του θεατή.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:Alek Lindus, Andre Malerba, Chuck Baker, Danny de Jong, Εli Dijkers, Emanuele Garasto, Herman Cater, James Kezman, Jianwei Yang,  John Kosmopoulos, Karen Cox, Kerstin Arnemann, Kurt Stier, Len Speier, Manss Aval, Michal Paz, Yu-Chen Chiu, Zsolt Bátori και Τάσος Ανέστης. Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος.