Ενδιαφέρουν Νέα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME!

Θερμά συγχαρητήρια στο φωτογράφο!

Ιδιαίτερα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Έλληνα φωτοειδησεογράφο, που αναδείχτηκε ως “Wire Photographer 2015” από το κορυφαίο περιοδικό!

Διαβάζουμε σχετικά στην Καθημερινή:

To αμερικανικό περιοδικό Time ανέδειξε σήμερα τον Έλληνα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, Άγγελο Τζωρτζίνη, ως τον καλύτερο φωτογράφο πρακτορείου ειδήσεων για το 2015, εξαίροντας τη δουλειά του στην Ελλάδα με επίκεντρο την οικονομική και την προσφυγική κρίση.

Είναι η τέταρτη φορά από το 2010 που το περιοδικό Time τιμά το Γαλλικό Πρακτορείο με αυτήν την ετήσια διάκριση.

© Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

Aφγανοί μετανάστες πλένονται δίπλα σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, όπου εκατοντάδες ακόμα μετανάστες έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο, στο ελληνικό νησί της Κω, στις 27 Μαΐου του 2015 © Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

«Η κάλυψη της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετική» επισημαίνει το περιοδικό αναφερόμενο στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ηλικίας 27 ετών.

Ο Έλληνας φωτογράφος, που συνεργάζεται με το AFP από το 2007, καλύπτει εδώ και 6 χρόνια την κρίση στην χώρα. Με το φακό του υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών στους δρόμους και από τον φθινόπωρο του 2015 ακολουθεί τους πρόσφυγες που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος.

© Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

Ένα παιδί δέχεται βοήθεια για να βγάλει το σωσίβιό του κατά την άφιξή του σε μια φουσκωτή βάρκα που μετέφερε μετανάστες στην Κω, αφού κατάφεραν να διασχίσουν ένα τμήμα του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στις 13 Αυγούστου 2015 © Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

Οι «φωτογραφίες του για την οικονομική κρίση, που συχνά τράβηξε ενώ βρισκόταν εν μέσω των διαδηλώσεων, υπενθυμίζουν έντονα τον πραγματικό αντίκτυπο στους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους των αποφάσεων που λαμβάνονταν στις αίθουσες των συνεδριάσεων στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες» έγραψε το Time.

«Μέσω των φωτογραφιών του για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Άγγελος Τζωρτζίνης λειτούργησε ως αυτόπτης μάρτυρας που αποτύπωσε (με τον φακό του) τις τραγωδίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2015, κυρίως την προσφυγική κρίση. Υπερβαίνοντας την ιστορία που εκτυλίσσεται ενώπιόν του, γνωρίζει πώς να αποτυπώνει τη βία, τις τραγωδίες όπως επίσης τις στιγμές της οικειότητας και της τρυφερότητας…» δήλωσε ο Εμανουέλ Χογκ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου.

© Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

Ένα παιδί προσπαθεί να αναρριχηθεί σε μια πλαγιά μετά την άφιξή του στις ακτές της Λέσβου πάνω σε ένα φουσκωτό από την Τουρκία, την 3η Σεπτεμβρίου του 2015 © Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ. Συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με το Γαλλικό Πρακτορείο από το 2007 και συχνά με τους New York Times από το 2010. Έχει καλύψει την επικαιρότητα σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής αλλά και στην Ουκρανία.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Time, το περιοδικό Newsweek και την εφημερίδα New York Times.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Ένα κορίτσι, που έχει μόλις μεταναστεύσει από το Αφγανιστάν, κρατά το χέρι μιας γυναίκας, καθώς φτάνουν σε μια παραλία τη Κω, αφού έχουν διασχίσει ένα τμήμα του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας –  Ελλάδα, στις 27 Μαΐου 2015 © Αngelos Τzortzinis/AFP/Getty Images.
Διαβάστε μια μεγάλη συνέντευξη
που παραχώρησε ο Άγγελος Τζωρτζίνης στο Photonet εδώ