Portfolios & λευκώματα

TIMELAPSE: ΤΟ EVEREST ΤΗ ΝΥΧΤΑ!

Ένα εντυπωσιακό timelapse από τους νυχτερινούς ουρανούς της κορυφής της γης!

Ο Elia Saikaly είναι Καναδός φωτογράφος και κινηματογραφιστής, γνωστός για τις εντυπωσιακές του λήψεις από τις πιο ακραίες γωνιές του πλανήτη. Εξειδικεύεται σε λήψεις υψηλού υψομέτρου, καθώς έχει ανέβει στο Έβερεστ πολλές φορές, απαθανατίζοντας το μεγαλείο αλλά και τον κίνδυνο της φύσης.

Μέσα από τη δουλειά του αφηγείται ιστορίες που εμπνέουν, ενώ η οπτική του εστιάζει στην ανθρώπινη αντοχή, την περιπέτεια και την πνευματική αναζήτηση. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί διεθνώς και έχει βραβευθεί, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και σε ανθρωπιστικές αποστολές, συνδέοντας την τέχνη του με βαθιά κοινωνικά μηνύματα.

Ο καταξιωμένος δημιουργός κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο Everest η οποία προσφέρει μια εκθαμβωτική ματιά στην νυχτερινή ομορφιά του ψηλότερου βουνού του κόσμου! Ενώ άλλοι ορειβάτες κοιμόντουσαν, ο Saikaly πήρε τις φωτογραφικές του μηχανές και κατέγραψε τους νυχτερινούς ουρανούς. Μετά την παρακολούθηση του βίντεο, μπορούμε όλοι μας να πάρουμε μία ιδέα για το τι βλέπουν οι ορειβάτες προσπαθώντας να φτάσουν στην «κορυφή του κόσμου».

Ο ίδιος ο Elia Saikaly γράφει για την εμπειρία:

“Αυτές οι εικόνες που είδατε καταγράφηκαν σε 6200 μέτρα υψόμετρο ​​πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, στο Everest. Εμείς κοιμόμασταν στα 6000 μ. για τρεις διαδοχικές νύχτες. Περίπου στις 11 το βράδυ στη 2η νύχτα, ο ουρανός άνοιξε και η κορυφή του κόσμου αποκάλυψε τον εαυτό της σε όλη τη δόξα της.

Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν έχω δει ποτέ τον Γαλαξία τόσο σαφή, τόσο έντονο και τόσο ζωντανό. Απαιτείται μεγάλη πειθαρχία για να παραμείνει κανείς όλη τη νύχτα και να καταγράψει όλο αυτή τη μαγεία για να την βιώσει ύστερα ο κόσμος. Οι κάμερες παγώνουν. Οι μπαταρίες παγώνουν. Οι άνθρωποι παγώνουν. Το σώμα σας δέχεται ένα συνεχή ‘ξυλοδαρμό’ από τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε φυσικά, τόσο χειρότερο γίνεται όλο αυτό.”

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με μία Canon 1D C, δύο 5D Mark III, μία 5DS R, ένα φακό 24mm, έναν φακό 16mm και έναν φακό 11-24mm.

Ο Saikaly είχε δημοσιεύσει μια ακόμα ταινία μικρού μήκους για το Everest το 2013, που αξίζει επίσης να δείτε!