Ενδιαφέρουν Νέα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ 2015

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για τη χώρα.

Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προχωρά και αυτό το καλοκαίρι η υλοποίηση του Φεστιβάλ Τήνου, που έχει πίσω του μία σοβαρή διαδρομή με μεγάλη προσφορά στον τόπο.

Με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,  αλλά με πολύ μεράκι, θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα, διαφορετικό από αυτό που αρχικά  είχε σχεδιαστεί, με τη βεβαιότητα όμως ότι και φέτος το Φεστιβάλ θα είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός μέσα στο πολύ δύσκολο για τη χώρα φετινό καλοκαίρι.

Στα σχολεία του νησιού εκθέτουν Τηνιακοί καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα εικαστικό πανόραμα της σημερινής Τήνου, ενώ όλα τα παιδιά συμμετείχαν στην πράξη, ζωγραφίζοντας κι αποφασίζοντας τα ίδια για το φετινό σήμα-λογότυπο του Φεστιβάλ του νησιού.

Μέσα από το τρίπτυχο «Αντίθεση – Δημιουργία – Ελευθερία» όλο το νησί μετέχει ως ένα σώμα στο Φεστιβάλ και οι δράσεις μοιράζονται στην πόλη και στα χωριά, σε θέατρα και σε πλατείες, ακόμη σε άλλους, ιδιαίτερους χώρους φυσικού κάλλους, όπως στα πρώην σφαγεία λίγο έξω από τη Χώρα. Συναυλίες, θέατρο, χορός, δρώμενα στους δρόμους, κινηματογράφος, φωτογραφία, εικαστικά, φιλοσοφία, πειραματική τέχνη, workshops, μπλέκονται όλα δημιουργικά με σημαντικούς δημιουργούς τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Tinos Festival 2015