Εκθέσεις φωτογραφίας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ – AΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: “TOP/BOTTOM”

Ποια είναι τελικά τα στοιχεία που κρατάνε την ερωτική σχέση ενεργή;

Οι δύο φωτογράφοι παρουσιάζουν την ατομική τους έκθεση σε ένα εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Κεραμεικού 28, στο Μεταξουργείο.

Το “Top/Bottom” είναι μια έκθεση που αποτελείται κυρίως από φωτογραφικό υλικό και άλλου είδους μικρές εγκαταστάσεις. Τα έργα έρχονται να δώσουν ζωή σε ένα ανενεργό χώρο, αφυπνίζοντας την οικειότητα που αυτός προσδίδει.

Μέσα από δύο είδους αφηγήσεις, το “Top/Bottom” διερευνά την ερωτική σχέση και την εναλλαγή των ρόλων σε αυτή, με τρόπο τέτοιο που η διττότητα, ενώ υφίσταται, παύει να είναι ορατή.

Ποια είναι τελικά τα στοιχεία που κρατάνε την ερωτική σχέση ενεργή;

Την έκθεση θα συνοδεύει ένα limited edition zine που έχει επιμεληθεί το Void.

Mini CV

– Ο Κώστας Καζαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι απόφοιτος της σχολής φωτογραφίας Focus και του ΕΜΠ. Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια όπως εκείνο πάνω στις ψυχαναλυτικές και φιλοσοφικές διαστάσεις της φωτογραφίας στην ΕΦΕ, ασχολείται με τη φωτογραφία, γύρω από θέματα που έχουν πυρήνες τους την αυτογνωσία, την αποδοχή του εαυτού, τη μνήμη, την οικογένεια και τη σεξουαλικότητα. Πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδης τον Φεβρουάριο του 2016. Φέτος συμμετέχει στο ISSP Ιnternational Μasterclass με τον Phillip Toledano, με τίτλο “Conceptualizing the Personal”.

Κώστας Καζαντζής

– Ο Άκης Κόκκινος έχει παρακολουθήσει πλήθoς σεμιναρίων από εικαστικούς και φωτογράφους όπως ο D. Jalet, ο Δ. Τσουμπλέκας, η Π. Πετσίνη, η Ζ. Χατζηγιαννάκη κ.ά. Είναι υπότροφος της σχολής φωτογραφίας New School και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει συμμετάσχει στις Μπιενάλε της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το 2015, μαζί με τη κολεκτίβα Depression Era, καθώς και σε άλλες ομαδικές εκθέσεις.

  • Χώρος: Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο
  • Eγκαίνια: 20 Ιουνίου 2017, 19:00
  • Διάρκεια: 22 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2017
  • Ωράριο: Πέμπτη – Σάββατο 17:00 – 21:00, Κυριακή 16:00 – 21:00. 

Άκης Κόκκινος