Χορηγίες Επικοινωνίας

ACT PHOTO: TRAILS & THREADS

Τα εγκαίνια θα γίνουν, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 7.30μμ. Διάρκεια έκθεσης: από 28 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου 2023!

Τα ίχνη είναι, εξ’ ορισμού, σημάδια ή άλλες ενδείξεις για την ύπαρξη ή το πέρασμα. Απόδειξη παρουσίας. Επιβεβαίωση συμμετοχής. Είναι σαν εγγράμματα που προκύπτουν μέσα από ορισμένα ερεθίσματα και εμπειρίες. Άλλα εξαφανίζονται από τις εικόνες, αλλά πάντα αφήνουν ένα ίχνος.

Αυτές οι εικόνες, τροποποιημένες με διάφορους τρόπους, τυλίγονται σε νέο πλαίσιο: οι αναμνήσεις μας από αυτούς τους ανθρώπους και τις καταστάσεις μεταμορφώνονται και σταδιακά θολώνουν σε μια νέα πραγματικότητα…

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος αόρατα νήματα που συνδέουν μέρη, ανθρώπους και τον ίδιο τον χρόνο. Χρησιμοποιούμε αυτό τον τίτλο για να ενεργοποιήσουμε τη φωτογραφική μας ανταπόκριση.
Μια φθαρμένη διαδρομή με τα πόδια, το ξεφτισμένο νήμα της μνήμης και τις συνδέσεις μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος μας.

Οι διαδρομές του νερού, τα ίχνη της σκόνης, τα κυτταρικά νήματα, ο μίτος της -όποιας- Αριάδνης, το αδράχτι του χρόνου, τα μονοπάτια των σύγχρονων νομάδων, τα φωτεινά νήματα της νύχτας, το μάτι της βελόνας, τα νήματα που συνδέουν τις σκέψεις και τον χρόνο, τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, το δάκρυ που χαράζει την πορεία του.

Επιφάνειες που είναι σκοτεινές και τρυπημένες ή σχισμένες από δέσμες φωτός, φωτεινές αντανακλάσεις σε επιφάνειες νερού, φωτεινά παράθυρα και σκοτεινές γραμμές πάνω στο σώμα. Όλα δείχνουν στο άτομο, και όχι μόνο με την υπαρξιακή έννοια.

Επιμέλεια έκθεσης: Αμαλία Καλούση. Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

Συμμετέχουν

Χρήστος Γιαννικούλης, Μαρία Δρεπανιά, Άννα Εξουζίδου, Φωτεινή Θεοδοσοπούλου, Ρεβέκκα Θεοδωροπούλου, Βασίλης Θεοφιλόπουλος, Μίκα Καλλονά, Ειρήνη Καραγιάννη, Ντόινα Καρανίκα, Έρη Κιτρινάκη, Δήμητρα Λεβισιανού, Μπαρμπαρέλα Λοράνδου, Ηλίας Μαϊδάτσης, Κώστας Μακαρώνας, Λουΐζα Μιχαλακοπούλου, Ελένη Μπασμπάνη, Ελένη Μπίζου, Ιωάννα Μπράτη, Μιχάλης Νικολαΐδης, Κατερίνα Ξηρουχάκη, Ιωάννα Παντελοπούλου, Ζήσιμος Παπαθεμιστοκλέους, Κατερίνα Πουλημένου, Γρηγόρης Ρήγας, Μαρία Σακελλαροπούλου, Στέλιος Σιώτης, Αλεξάνδρα Σπηλιώτη, Άγγελος Σταθάτος, Κασσιανή Τουφεξή, Φανή Τσουφλίδου, Ιφιγένεια Φειδά.

  • Χώρος: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων | Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854, Αθήνα –
    τηλ.: 2103426842
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 28 Ιουνίου, 7.30μμ
  • Διάρκεια: 28 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου 2023
  • Ώρες: 7.00μμ – 10.00μμ
  • Είσοδος δωρεάν

  • Φωτό: Αμαλία Καλούση