Εκθέσεις φωτογραφίας

ΤΑΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗ: “TRANSIENT”

Η φωτογράφος μάς παρουσιάζει έγχρωμα και ασπρόμαυρα «πορτραίτα» λουλουδιών!

Το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας της Τάνιας Πασχάλη με τίτλο “Transient” στο OPUS WINE BAR (Καπετάν Χαραλάμπη 3, Ηράκλειο.) Εγκαίνια: σήμερα Παρασκευή 23/6, στις 7:30μμ.

Η Αγγελική Καστρινέλλη, Φωτογράφος & Art Therapist, γράφει σχετικά:

“Η πρώτη ατομική έκθεση της Τάνιας με τίτλο Transient έγινε τον Νοέμβριο του 2016 στην Αθήνα.

Η έκθεση εκείνη, που εμπλουτίστηκε στο μεταξύ με νέες εικόνες, παρουσιάζεται σήμερα εδώ στην Κρήτη. Στο Transient η φωτογράφος μάς παρουσιάζει έγχρωμα και ασπρόμαυρα «πορτραίτα» λουλουδιών που μας μιλούν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για το εφήμερο της ύπαρξης και το αέναο του ταξιδιού μας στον κόσμο.

Δεν θα μπορούσε πράγματι κανείς να φανταστεί κάποιον πιο κατάλληλο από τα λουλούδια να μιλήσει για την παροδικότητα, όμως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ένα τετριμμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, πράγμα που δεν συνέβη με τις φωτογραφίες της Τάνιας Πασχάλη.

Κι αυτό γιατί η φωτογράφος έχει κάνει τα λουλούδια «λουλούδια της», καθώς ξέρει να τους μιλά στη γλώσσα τους και να τους αποσπά τα μυστικά που βρίσκονται κρυμμένα στην κυτταρική τους μνήμη. Για την Τάνια Πασχάλη δεν υπάρχουν όμορφα και άσχημα λουλούδια, υπάρχουν μόνον οι ψυχές τους. Γι αυτό και σε πολλές από τις φωτογραφίες δεν αποτυπώνεται η εξωτερική μορφή του λουλουδιού αλλά μια λεπτομέρεια της υφής που «μεταμορφώνει» το λουλούδι σε κάτι άλλο. Οπως μας λέει και η ίδια «κάθε λουλούδι είναι μοναδικό, μπορεί να μοιάζει αλλά ποτέ δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο».

Κάτι ακόμη που κάνει τα φωτογραφημένα λουλούδια της Τάνιας Πασχάλη να ξεχωρίζουν είναι ότι δεν μας παρουσιάζονται μόνον στην φάση της ομορφιάς τους, ανθηρά και περήφανα αλλά και σε κείνη της φθοράς και του θανάτου τους, χωρίς να χάνουν ούτε ίχνος από τη γοητεία τους.”

  • Χώρος: OPUS WINE BAR, Καπετάν Χαραλάμπη 3, Ηράκλειο (τηλ: 2810 225151)
  • Διάρκεια: 23/6 – 30/6/2017, Δευτ. – Κυρ. 17.00 –22.00