Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: “ΜΕΤΑΒΑΣΗ”

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας (Πολύχρονη Λεμπέση 32 στην Σαλαμίνα) από σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου ως και την προσεχή Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Ένα χρόνο μετά την περσινή έκθεση “Μεταμόρφωση”, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα τους 600 θεατές, σπάζοντας τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της έδρας της Λέσχης, οι άνθρωποί της διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη νέα ετήσια έκθεσή τους με τίτλο “Μετάβαση”.

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: “η ιδέα για τη Μετάβαση προέκυψε αφενός από την την σημασία στα αρχαία της λέξης: “μετάβασις” , δηλαδή πέρασμα απέναντι, γιατί προσκαλούμε όλους όσους δεν διαμένετε στο νησί, να κάνετε αυτό το πέρασμα για να ανταμώσουμε. Αφετέρου γιατί, κατά μια δεύτερη έννοια η μετάβαση περιέχει την ερμηνεία της αλλαγής της κατάστασης, μια έννοια που εμπεριέχεται και στην μεταμόρφωση και δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες, της δημιουργικής συνέχειας, μια επικοινωνία αέναη, σε δυναμική εξέλιξη και όχι στάσιμη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη μας, Κώστα Καριεντίδη, Κώστα Λαγό και Κοσμά Παπαδόπουλο, για την ανταπόκριση και ανάληψη του ρόλου των επιμελητών της έκθεσης. Ενεργά συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την διαδρομή, μαζί με τους συμμετέχοντες και δημιούργησαν 22 Ιστορίες Μετάβασης. Σας περιμένουμε, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, να ανταμώσουμε και να κάνουμε την διαδρομή αυτή: από τη Μεταμόρφωση στη Μετάβαση.”

  • Χώρος: Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας (Πολύχρονη Λεμπέση 32 στην Σαλαμίνα)
  • Διάρκεια: από 21 ως 24 Ιουνίου 2024
  • Ωράριο: 19:30 -22:00, Σάββατο & Κυριακή ανοικτά και το πρωί: 10:30 – 13:00
  • Είσοδος Ελεύθερη