Εκθέσεις φωτογραφίας

VERONIKA TRUBNIKOVA: “CONTOUR OF LOVE”

Διάρκεια: από 6 έως 11 Οκτωβρίου 2023!

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει δύο σειρές φωτογραφιών της φωτογράφου, με τίτλους “Future Perspectives” και “Insula” αντίστοιχα.

Το έργο “Future Perspectives” αναδεικνύει την εδαφική σύγκρουση μεταξύ της αστικής ανάπτυξης και των αναγκών ενός μεγάλου δημοτικού καταφυγίου, που φιλοξενεί αρκετές χιλιάδες ζώα.

Σε μια σειρά φωτογραφιών η δημιουργός θέτει αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τα οικόσιτα ζώα και την ευημερία τους.

Εμφανίζει τρεις πλευρές της ιστορίας: μια σαφής δομή στις φωτογραφίες της αστικής ανάπτυξης αντικαθίσταται από το χάος της ζωής του σκύλου και αναμιγνύεται με τη ρουτίνα των εθελοντών. Πολλές εικόνες ελήφθησαν από την οπτική γωνία των ζώων, μεταφέροντας την κατάστασή τους.

Στο έργο «Insula» εξερευνά τα «αόρατα σύνορα» μεταξύ της ίδιας και των παιδιών της. Εδώ τα όρια ξεφεύγουν συνεχώς. Τα παιδιά μεγαλώνουν, γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητα. Μοιάζουν να βρίσκονται σε ένα νησί και κάθε μέρα απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από το κέντρο. Παρακολουθώντας τα παιδιά να εξερευνούν τα νησιά τους, ο δημιουργός ξαναζεί τη δική του περίοδο ενηλικίωσης, στην οποία σημαντική θέση κατείχε η εμπειρία της απουσίας συνόρων. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι ιστορίες για τα παιδιά, για το ταξίδι τους και τη μελέτη της ζωής στο περίγραμμα της γονικής αγάπης. Τα έγχρωμα είναι οι πολύχρωμες αναμνήσεις του δημιουργού από το δικό του παιδικό νησί.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 20:00
  • Διάρκεια: από 6 έως 11 Οκτωβρίου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30, Σάββατο: 12:30-14:30, Κυριακή και Πέμπτη: Κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.