Εκθέσεις φωτογραφίας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥΦΕΞΗΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έναρξη έκθεσης: Tρίτη 6 Ιουνίου στο Art Cafe Counies Κούνιες στην Καλαμάτα!

Ας γνωρίσουμε περισσότερα για το δημιουργό με τα δικά του λόγια!


Ξεκίνησα να φωτογραφίζω το 1987 αλλά ανακάλυψα πραγματικά την φωτογραφία ως και έναν τρόπο εκτόνωσης από το επαγγελματικό άγχος και διεξόδου από την πίεση τής καθημερινότητας το 1994.

Από τότε πέρασα από πολλές φωτογραφικές διαδρομές και την τελευταία οκταετία φωτογραφίζω, το τοπίο και την άγρια φύση με την χλωρίδα και την πανίδα της και κυρίως τα πουλιά.

Όταν κοιτάζω μέσα από το φακό, αναγκάζομαι να συνθέσω, να παρατηρήσω, να σκεφτώ και έτσι γίνομαι πάλι ένα με την φύση, και την ένταση τής φωτογραφικής δραστηριότητας διαδέχεται η χαλαρότητα, η ηρεμία, η γαλήνη. Είναι τόσα πολλά που αποκομίζει ένας άνθρωπος από την φύση, όταν την σέβεται, που σίγουρα γίνεται καλύτερος.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχα θελήσει να «εκτεθώ», παρουσιάζοντας φωτογραφίες μου σε ατομική έκθεση, παρότι έχω συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς ανά την Ελλάδα. Η γνωριμία μου με τον πρόεδρο της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας Νίκο Ηλιόπουλομ με ώθησε να γίνω μέλος, να χαίρομαι με άλλους φίλους φωτογράφους, να δραστηριοποιηθώ και σε άλλα φωτογραφικά θέματα πέραν της μεγάλης μου αγάπης. Έτσι αποφάσισα να δεχτώ την πρόκληση της ατομικής έκθεσης με ένα άλλο αγαπητό θέμα, τις ελληνικές αρχαιότητες στο σήμερα. Πώς «δένουν» αυτά τά διαχρονικά μνημεία με τον σημερινό άνθρωπο, με τι ματιά τα περιεργαζόμαστε, τι εισπράττουμε περιδιαβαίνοντας ανάμεσά τους; Ο κάθε περιηγητής βιώνει διαφορετικά συναισθήματα, όμως αυτά θα τα νοιώσετε εσείς ατομικά.

Ευχαριστώ πρωτίστως εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας, τον πρόεδρο της Φ.Ο.ΚΑΛ για την ενθάρρυνση, τα μέλη – φίλους της ομάδας για την υποστήριξη, το Art Café ΚΟΥΝΙΕΣ για τη διάθεση του χώρου και το φίλο Μενέλαο Μελετζή, σύμβουλο εκδόσεων της Nexus Publications και του περιοδικού Photonet, για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Η έκθεση αφιερώνεται στην οικογένειά μου.

  • Χώρος: Art Cafe Counies Κούνιες, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας (Αμφείας 22)
  • Εγκαίνια: Τρίτη 6 Ιουνίου
  • Διάρκεια : 6/6/2023 – 25/6/2023
  • Ωράριο: απογευματινές και βραδινές ώρες (πλην Δευτέρας)


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;