Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΣΤΑΘΗΣ ΚΡΟΚΙΔΗΣ: “UNDER MY SKIN”

Ο φωτογράφος απαθανατίζει με κινηματογραφικό τρόπο τον γυναικείο ερωτισμό.

Το BOOZE σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της παραπάνω έκθεσης φωτογραφίας, το προσεχές Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 8μμ.

Ο Στάθης Κροκίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Τουλούζη. Όλες οι φωτογραφίες στην έκθεση είναι από αρνητικά, ενώ περίπου οι μισές είναι ψηφιοποιημένες. Οι υπόλοιπες έχουν τυπωθεί σε σκοτεινό θάλαμο.

Οι γυμνές ηρωίδες του δεν είναι άγνωστά του πρόσωπα ούτε επαγγελματίες μοντέλα, αλλά φίλες και αγαπημένες γυναίκες της ζωής του. Η οικειότητα και η φυσικότητα πυροδοτεί τον φωτογράφο, ο οποίος απαθανατίζει με κινηματογραφικό τρόπο τον γυναικείο ερωτισμό. Ο επισκέπτης-θεατής μοιράζεται με τον φωτογράφο τις εμπειρίες και τα βλέμματά του που αποθεώνουν το γυμνό γυναικείο σώμα, τη θηλυκότητα, τη φαντασίωση.

Ο ίδιος σχολιάζει για το “Under my skin”:  «Στις παρυφές της εφηβείας, εκεί κάπου στα δώδεκα, ζούμαρα στις εικόνες της εποχής και της καθημερινότητάς μου, φωτογραφίζοντας τις παρέες μου, τα κοριτσάκια… Και πήγαινα σινεμά. Έβλεπα ταινίες, πολλές ταινίες. Μετά το στρατό, στα τέλη των ‘80s, ανοίξαμε με τον Γιώργο Πανηγυρόπουλο ένα studio διαφημιστικής φωτογραφίας. Πέσαμε με τη μία στα βαθιά, με τα μέσα της εποχής: φιλμ, view cameras… ωραία ήταν. Οι δεκαετίες πέρασαν, η ζωή άλλαξε πολλές φορές πορεία, αλλά πάντα κάπου διασταυρώνομαι με το δρόμο που με επαναφέρει σε αυτό που με γοητεύει όσο λίγα πράγματα – στη φωτογραφία…»