Ενδιαφέρουν

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑ.Δ.Α.!

Όλα όσα έγιναν!

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης  “Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας και η Ημερίδα “Φωτογραφία και Είδηση” στο Συνεδριακό Κέντρο “Περικλής Ν. Λύτρας” της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω.

Η εκδήλωση  ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, Καθ. Παναγιώτη Καλδή και του Γεν. Γραμματέα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη.

Η έκθεση αποτελείται από 330 α/μ φωτογραφίες από 76 χώρες και είναι δωρεά της Blank Wall Gallery προς το Πανεπιστήμιο. Σε ανταπόδοση της προσφοράς, ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Blank Wall Gallery κ. Μάρκο Δολόπικο.

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση, την οποία ένθερμα υποστήριξε ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, ανήκει στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών κ. Νίκο Αποστολόπουλο.

Ακολούθησαν οι εργασίες της ημερίδας στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου. Μετά το χαιρετισμό του κ. Δ. Γαλαμάτη έγινε η παρουσίαση των ομιλητών από το Ν. Αποστολόπουλο που είχε και το ρόλο του συντονιστή της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, όπου μετείχαν δια ζώσης ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας και οι φωτορεπόρτερ απόφοιτοι του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών Λουίζα Γκουλιαμάκη (Φωτορεπόρτερ AFP), Φρόσω Κανελλίδου (Φωτορεπόρτερ Βουλής) , Αλέξανδρος Μπελτές (Φωτορεπόρτερ Α.Π.Ε.) και μέσω τηλεδιάσκεψης oι Γιάννης Κόντος (Επίκ. Καθηγητής Εικαστ. Τεχνών UAE Univ., στο Ντουμπάι) και η Ανδρονίκη Χριστοδούλου Φωτορεπόρτερ από την Ιαπωνία.

Eυχόμαστε το ενθαρρυντικό αυτό εγχείρημα εξωστρέφειας  να συνεχιστεί με νέες ιδέες προωθώντας τον επιστημονικό διάλογο και διευρύνοντας τους ορίζοντες των μελλοντικών αποφοίτων του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στον πολιτισμό της εικόνας.

Η έκθεση θα παραμείνει στο φουαγιέ μέχρι νεωτέρας για να έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν όλα τα μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και οι φοιτητές-τριες του Παν/μίου.

Οι φωτογραφίες είναι των Ευτυχία Περιβολάρη, Νίκου Χαλκιόπουλου, Γιάννη Νιώρα, Ζωής Δημήτρη και Μιχάλη Σακάτη.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας – από αριστερά: Μπελτές Αλεξανδρος (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Γκουλιαμάκη Λουίζα (AFP), Κανελλίδου Φρόσω (Βουλή), Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, Αποστολόπουλος Ν. (Φωτ.: Ευτυχία Περιβολάρη)