Εκθέσεις φωτογραφίας

“ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΟΕΣ / AΓΝΩΣΤΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ” ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων.

Η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες, μετά από δέκα μήνες επιτυχούς πορείας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ως τις 19 Ιουλίου 2017, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260.

Η Οδύσσεια περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τον νόστο, τη βαθιά επιθυμία επιστροφής στη ζωή που διακόπηκε σε μια πατρίδα που περιμένει. Η σύγχρονη εκδοχή της αφορά στη μαρτυρική προσφυγική έξοδο, την αναζήτηση μιας άλλης ζωής σε έναν μακρινό, άγνωστο τόπο που συμβολίζει την ευημερία και την ασφάλεια.

Η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει και να συνοψίσει γνωστές και άγνωστες, τωρινές και παλαιότερες πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας και ευαισθητοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων –στην πλειοψηφία τους ενεργοί φωτοδημοσιογράφοι– που αποτύπωσαν με το ιδιαίτερο βλέμμα τους τη δραματική ανθρώπινη περιπέτεια που ξεκίνησε στην ταραγμένη γη άλλων χωρών για να μεταφερθεί στην ελληνική επικράτεια.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο των επιμελητών της έκθεσης (Πηνελόπη Πετσίνη– Ηρακλής Παπαϊωάννου) εδώ.

  • Χώρος: Πειραιώς 260 – Χώρος Α
  • Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 24:00
  • Εισιτήρια: 2 ευρώ

Φωτό: Bicanski Milos – Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για την απογευματινή προσευχή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης (2016).