Τεχνικές Λήψεων

H (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ) ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια κλασική αλλά πάντοτε δημιουργική ιδέα για πειραματισμούς!

Ως φωτογράφος (είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης) προσπαθείς πάντα να προσθέτεις ένα ενδιαφέρον στοιχείο στις λήψεις σου, ακόμα και όταν έχεις να κάνεις με ένα «βαρετό» θέμα. Ένα τέτοιο (πολύτιμο!) στοιχείο είναι το σημείο φυγής.

Το σημείο φυγής είναι το απώτατο σημείο στο κάδρο, στο οποίο τείνουν οι γραμμές της προοπτικής της λήψης. Τα μονοπάτια, οι δρόμοι και τα σοκάκια αποτελούν τα πιο προφανή και δημοφιλή παραδείγματα για φωτογραφίες με σημείο φυγής.

Η ιδέα ασφαλώς δεν διεκδικεί Oscar πρωτοτυπίας – αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτός ο πρώτιστος στόχος: οι εκτιμήσεις μιλούν για 1 τρις λήψεις οι οποίες έγιναν το 2018. Πριν ψάξουμε την ανεπανάληπτη φωτογραφία ας αναζητήσουμε τη σωστή (εντός  – εκτός εισαγωγικών) τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά φωτογραφία.

Ακολουθούν παραδείγματα!

Σχετικά με το συντάκτη

Νίκος Κατσουλώτος

Νίκος Κατσουλώτος

Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα των Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Το 2012 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο το σχεδιασμό πολιτικής αφίσας στo Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ (Ακαδημία Τεχνών). Είναι απόφοιτος του Tμήματος Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ της Αθήνας (2011).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;