Νέα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥΣΑΣ 2017

Oμιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσική και προβολές γεμίζουν το καλοκαίρι στη Βωβούσα!

Το φετινό Φεστιβάλ θα διαρκέσει μεταξύ 28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2017. Η θεματολογία του εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες αυγουστιάτικες παραλίες. Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα, ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει.

Με την έκθεση φωτογραφίας για τους αδελφούς Μανάκια από το αρχείο του Αλέξανδρου Τζιόλα ανοίγει η αυλαία για φέτος ενώ θα φιλοξενηθούν επίσης οι εκθέσεις της Μυρτώς Παπαδοπούλου, του Κώστα Μπαλάφα και του resident φωτογράφου του Φεστιβάλ, Yannic Bartolozzi ο οποίος για ένα μήνα ζει στη Βωβούσα, εμφανίζει τις φωτογραφίες στον αυτοσχέδιο σκοτεινό θάλαμο και παράλληλα μυείται στην ελληνική βουνίσια ζωή.

Η Αμάντα Παπαδοπούλου θα συζητήσει με τη συγγραφέα και μεταφράστρια αστυνομικών μυθιστορημάτων Χίλντα Παπαδημητρίου για την επίδραση της ορεινής τοπιογραφίας στο έγκλημα ενώ ο ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης και η μαθήτρια Κλάρα Τσουμπλέκα θα ερμηνεύσουν, ειδικά για τη βραδιά, απόσπάσματα από μυθιστορήματα. Ο Φάνης Δασούλας θα μιλήσει για τα βλαχικά τοπωνυμία της Βωβούσας και η Γεωργία Ιμσιρίδου, συντηρήτρια του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, θα αναφερθεί στη σημασία του έργου του Κώστα Μπαλάφα.

Το βράδυ των εγκαινίων, στις 29 Ιουλίου, ο Κωστής Εμμανουηλίδης θα μεταμορφώσει τα κτίσματα της Βωβούσας με το εντυπωσιακό architectural mapping, μια βραδιά που θα ντύσει μουσικά η θερεμινίστρια May Roosevelt. Παράλληλα από τη Βωβούσα δε θα μπορούσε να απουσιάζει το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Παράσχου, το πολυφωνιικό σχήμα Χαονία καθώς και η κομπανία του Νίκου Κυριάκου.

Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές διεθνών ταινιών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεια Περιβάλλοντος & Πολιτισμού αλλά και ταινίες ελληνικής παραγωγής, του Βασίλη Λουλέ (Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί και Ένας λαμπερός ήλιος)  και του Άγγελου Κοβότσου (String-less και SOS Animals in Danger). Ενώ πρεμιέρα θα κάνει η ταινία της Eliza Zdru για τους αδελφούς Μανάκια, The Manakia Brothers.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ!