Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PHOTONET – PHOTOCONTEST “WELCOME SPRING”: OI NIKHTEΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε τις λήψεις των 3 νικητών και τις εικόνες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 569 συμμετοχές!

Οι λήψεις σας προσέγγισαν μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου με διαφορετικούς και ευφάνταστους τρόπους!

Ας δούμε τις επιλογές της κριτικής επιτροπής καθώς και το συνοδευτικό σχόλιο κάθε εικόνας!

1η θέση: Αλέξιος Ντούνιας
Κέρδισε βιβλία των εκδόσεών μας, αξίας 80€!

Μια εντυπωσιακή λήψη που “καλωσορίζει” με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη! Ο φωτογράφος εδώ έχει επιλέξει τη γνωστή και επιτυχημένη συνταγή των leading lines για να οδηγήσει το μάτι τού θεατή στο κεντρικό θέμα του κάδρου, το δέντρο, το οποίο παράλληλα έχει φροντίσει να τοποθετήσει στο κέντρο της εικόνας. Η όμορφη πανδαισία χρωμάτων έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι, μαζί με το επιπλέον βοηθητικό στοιχείο του πορτοκαλί ουρανού.

2η θέση: Αλέξης Καψωμένος
Κέρδισε βιβλία των εκδόσεών μαςαξίας 50€!

Παρόμοια με την πρώτη λήψη με μια αρχική ματιά, αρκετά διαφορετική με μια δεύτερη! Στην περίπτωση αυτή, ο φωτογράφος επέλεξε μία άλλη γνωστή συνταγή καδραρίσματος, τοποθετώντας το μοναδικό δέντρο στην αριστερή χρυσή τομή. Εκτός αυτού, το δέντρο ξεχωρίζει και χρωματικά, χάρις τα ζεστά χρώματα που επικρατούν σε όλη την υπόλοιπη εικόνα, ενώ έρχεται και η πολύ όμορφη προσθήκη ενός ανθρώπινου στοιχείου να το κάνει να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας μία ιστορία.

3η θέση: Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης
Κέρδισε βιβλία των εκδόσεών μας, αξίας 30€!

Άνοιξη δίχως αμυγδαλιές δεν νοείται! Ωστόσο, ο φωτογράφος δεν αρκέστηκε σε αυτές και τις χρησιμοποίησε για να “ντύσει” το κάδρο γύρω από το μοντέλο του. Πολύ πετυχημένη χρωματική αρμονία, με τα ρούχα να συνδυάζονται άψογα με τα χρώματα των δέντρων, ενώ εξαιρετική είναι και η πόζα της κοπέλας. Ενδιαφέρουσα πινελιά η προσθήκη της παλιάς φωτογραφικής κάμερας που κρατάει στα χέρια!

Βest of the Rest!

Δείτε τις υπόλοιπες εικόνες του διαγωνισμού που ξεχώρισε η κριτική μας επιτροπή:

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Iro Kiorapostolou

Οι νικητές του διαγωνισμού φιλοξενήθηκαν στο τεύχος 227 του Photonet!

Αποκτήστε τώρα το e-magazine με ένα κλικ εδώ!

 


Aρθρογράφος

Δημήτρης Βακρινός

Επαγγελματίας γραφίστας και φωτογράφος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Συν-δημιουργός του www.photocontest.gr μέσα από το οποίο επιθυμεί να δώσει ένα κίνητρο σε κάθε άτομο να ασχοληθεί με τον κόσμο της φωτογραφίας.