Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

WESEN: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφίες.

Το metamatic:taf φιλοξενεί την έκθεση – αφιέρωμα στην έρευνα του International Research Laboratory of Performing Arts – AlmaKalma με εικαστικά φωτογραφήματα και visualaudio installation που έχει τον τίτλο Wesen: Επιστροφή στο Σώμα – Επιστροφή στην Αναγέννηση. Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης. Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο “σώμα”, την επιστροφή στην “αναγέννηση”.

Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το  International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης (φωτό επάνω)

Ποιήματα της Ιωάννας Σκαντζέλη παρουσιαζόμενα φωτογραφικά από τον Βασίλη Καρκατσέλη.

Video Art: Yiota Chatzi (London), Daniela Prost (Paris).

Slide show με φωτογραφίες από την performance του Εργαστηρίου Έρευνας: F-F or Santa Sangre (2014). Στην προβολή συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μανώλης Βάρνας, Υπατία Βρεττού, Κατερίνα Ζαχαριάδου, Θεανώ Καραολανίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βασίλης Μαντάς, Νίκη Μπάτση, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπουτσής, Θανάσης Ράπτης, Άγγελος Σοφιανίδης, Σταύρος Τσικόγιας, Αλέκα Τσιρώνη, Χρήστος Χίτσιος.

Ηχητική εγκατάσταση: Manuel Baldassare (Italy).

Εικαστικό πορτέτο του Χρήστου Πειραλή, αρχιτέκτονα – ζωγράφου, για μελλοντική performance, με θέμα τον Van Gogh, του Εργαστηρίου Έρευνας. Performer: Σεμπάστιαν Τσιφής.

Wesen @ metamatictaf

  • Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης
  • Εγκαίνια: Σάββατο 28.11.2015, 19.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 28.11- 13.12.2015
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00 – Είσοδος ελεύθερη