Εκθέσεις φωτογραφίας

“WHAT ABOUT EVE”

Οι γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες στα πλαίσια μιας ομαδικής έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 19:00 – 22:00.

Μια έκθεση αφιερωμένη στη γυναικεία δημιουργία και έκφραση με διεθνείς συμμετοχές έρχεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων.

Το project αφορά στην παρουσίαση εικαστικής ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τη συμμετοχή γυναικών καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνικότητες, που διερευνά την θηλυκότητα και τις διάφορες εκφάνσεις της. Η υλοποίηση του project γίνεται από τους επιμελητές της καλλιτεχνικής ομάδας Axionart σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακής Κουλτούρας. Η έκθεση «What about Eve?» τελεί υπό την αιγίδα του ECI – European Communication Institute, και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.

Επίκεντρο η θηλυκότητα και πως αυτή βιώνεται, και εκφράζεται καλλιτεχνικά μέσα από σύμβολα και ρόλους, σε ένα σύγχρονο και γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο με αρχαίες καταβολές. Γυναίκες από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, προσεγγίζουν το θέμα, με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεις video, ερευνούν τις στερεοτυπικές επιτελέσεις του φύλου που αφορούν τη θηλυκότητα. Επιχειρούν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ελευθερίας σε σχέση με την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική και την ιστορία, διερευνούν τη συμβολοποίηση της γυναίκας όπως αυτή προκύπτει από τους διάφορους ρόλους της. με κριτική διάθεση χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης «What about Eve?» καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τα έργα τους, τη γυναικεία μορφή, και υπόσταση στις πολλαπλές μορφές και προσλήψεις, ανοίγοντας διαλόγους γύρω από κοινωνικά ζητήματα και στερεότυπα, προτείνοντας τη δύναμη της θηλυκότητας.

Η φιλοδοξία της ομάδας είναι να παρουσιάσει μια ευρεία οπτική στη σύγχρονη δημιουργία των γυναικών καλλιτεχνών, θέτοντας ερωτήματα αλλά και προκαλώντας το θεατή να συμμετάσχει σε αναγνώσεις και σκέψεις γύρω από την γυναικεία δυναμική, στην κοινωνία και στην τέχνη.

Η έκθεση έχει διεθνή χαρακτήρα, Την καλλιτεχνική τους άποψη θα μοιραστούν μαζί μας γυναίκες από – Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Λετονία, Ιταλία, Φινλανδία, Εσθονία, Γερμανία και Σιγκαπούρη. Παράλληλες δράσεις: Video art προβολές, διαλέξεις, παρουσίαση ερευνητικού έργου, Performances.

  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 19:00 – 22:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 3 Ιουλίου – 13 Ιουλίου
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 | Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00

Liora Redman

  •  Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Binha Haase