Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “WIKI LOVES MONUMENTS”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/12 και ώρα 17:30 στο Innovathens (Πειραιώς 100).

Το Wikimedia User Group Greece διοργανωτής της πρώτης διεξαγωγής του ελληνικούς σκέλους του διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού Wiki Loves Monuments οργανώνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων και βράβευση των νικητών.

Επισημαίνεται ότι για το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού επιφορτώθηκαν και συμμετείχαν πάνω από 2718 φωτογραφίες από 187 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 143, ή 76%, εγγράφηκαν στο Wikimedia Commons και τη Wikipedia μετά την έναρξή του διαγωνισμού.

Οι τρεις πρώτοι νικητές στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού, θα λάβουν βραβεία 400, 300 και 200 ευρώ. Στις δέκα υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη θα δοθεί επίσης και από ένα πόστερ με την εικόνα με την οποία συμμετείχαν. Οι δέκα πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού σκέλους έχουν ήδη προωθηθεί στη διεθνή φάση του διαγωνισμού.  Οι νικητές της διεθνούς φάσης του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σύντομες παρουσιάσεις για την Wikipedia και τους σχετιζόμενους ιστοτόπους και τη χρήση εικόνων και άλλων πολυμέσων στις σελίδες της, και για την εγκυκλοπαιδική κάλυψη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας σε αυτή.

Σύμφωνα με το Guinness World Records, το Wiki Loves Monuments του 2011 που διεξήχθη στην Ολλανδία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας. Το 2012, ο διαγωνισμός επεκτάθηκε πέραν της Ευρώπης, με 33 χώρες στο σύνολο, περισσότερες από 350.000 φωτογραφίες, και πάνω από 15.000 συμμετέχοντες. Το Wiki Loves Monuments 2016 υποστηρίχθηκε από την UNESCO. Διαγωνιζόμενοι από 44 χώρες υπέβαλαν περίπου 277.899 φωτογραφίες.

Το ελληνικό σκέλος του Wiki Loves Monuments διοργανώθηκε από το Wikimedia User Group Greece και χρηματοδοτήθηκε από το Wikimedia Foundation, τον οργανισμό που λειτουργεί την Wikipedia και παρόμοια εγχειρήματα. Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται με τη συμβολή της Postscriptum.

Η εικόνα στην κορυφή της σελίδας ανήκει στον Madanpunto και κατέκτησε τη 2η θέση στον ελληνικό διαγωνισμό. Δείτε τις υπόλοιπες λήψεις της πρώτης πεντάδας λήψεων που διακρίθηκαν!

1η θέση: Στάθης Κουτσιαύτης – Μονή Γρηγορίου

3η θέση: Άγγελος Μακρής – Ναός Στρατίου Διός

4η θέση: Chris Kar – Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας

5η θέση: Delta kapa – Τάφος του Αγαμέμνονα, Μυκήνες