Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2016: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο TIM LAMAN!

Η επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού (WPY53) δέχεται συμμετοχές από τις 24 Οκτώβριου 2016.

Οι νικητές της φετινής διοργάνωσης ανακοινώθηκαν χτες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου το οποίο έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της!

Ο Αμερικανός φωτογράφος Tim Laman κέρδισε τον επίζηλο τίτλο Wildlife Photographer of the Year 2016 για την εικόνα του με τίτλο Entwined lives, που απεικονίζει έναν (άκρως απειλούμενο για εξαφάνιση) ουρακοτάγκο του νησιού Βόρνεο, πάνω σε ένα δέντρο στο ινδονησιακό τροπικό δάσος. Για τις ανάγκες της λήψης, ο Tim ανεβοκατέβαινε, με τη βοήθεια σκηνιών, στο ύψους 30 μέτρων δέντρο, προκειμένου να εγκαταστήσει μια σειρά από κάμερες Go Pro, σε διάφορα σημεία, οι οποίες στη συνέχεια έκαναν λήψεις ασύρματα.

Ξεπερνώντας 50.000 άλλες συμμετοχές από 95 χώρες, η εικόνα του Tim θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια της 52ης ομότιτλης με το διαγωνισμό έκθεσης, που θα περιλαμβάνει 99 ακόμα εικόνες, επιλεγμένες από μια διεθνή επιτροπή κριτών. Η έκθεση εγκαινιάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της αγγλικής πρωτεύουσας στις 21 Οκτωβρίου 2016. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη τη Βρετανία αλλά και διεθνώς, σε χώρες όπως η Ισπανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Τον τίτλο Young Wildlife Photographer of the Year εξασφάλισε ο 16χρονος Άγγλος Gideon Knight για την λήψη του The moon and the crow.

gideon-knight_wildlife-photographer-of-the-year-young-grand-title-winner

Gideon Knight , Αγγλία: Young Wildlife Photographer of the Year 2016

Συνολικά απονεμήθηκαν διακρίσεις σε 16 διαφορετικές κατηγορίες. Στόχος του διαγωνισμού είναι η απεικόνιση της φύσης σε όλο της το μεγαλείο, είτε αφορά την καταγραφή της συμπεριφοράς σπάνιων ζώων είτε εξωτικών τοπίων. Οι νικητές επιλέχτηκαν από μια ομάδα κριτών που απαρτιζόταν από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.  Οι εικόνες που διακρίθηκαν, είτε τραβήχτηκαν από επαγγελματίες είτε από ερασιτέχνες φωτογράφους, ξεχώρισαν με βασικά κριτήρια τη δημιουργικότητα που απαιτήθηκε για τη λήψη τους, την αισθητική τους αξία αλλά και την πολυπλοκότητα της τεχνικής τους.

Η επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού (WPY53) θα δέχεται  συμμετοχές μεταξύ 24 Οκτώβριου – 15 Δεκεμβρίου  2016. Μάθετε περισσότερα στο nhm.ac.uk/wpy