Διεθνείς Διαγωνισμοί

WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2017

50.000 συμμετοχές από 92 χώρες συγκεντρώθηκαν στη φετινή διοργάνωση!

Οι νικητές για το διαγωνισμό Wildlife Photographer of the Year ανακοινώθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου το οποίο έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού! Ο φωτογράφος Brent Stirton αναδείχτηκε Wildlife Photographer of the Year 2017, με τη λήψη που ονόμασε «Memorial to a species».

Ο φωτορεπόρτερ κέρδισε τον επίζηλο τίτλο με τη λήψη (που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας) ενός μαύρου ρινόκερου στη Νότια Αφρική από τον οποίο, αφού πυροβολήθηκε, έχει αφαιρεθεί το κέρατο.

Ο κριτής του διαγωνισμού Roz Kidman Cox παρατηρεί σχετικά: «Αφού μπόρεσε να καταστεί μια τέτοια τραγική σκηνή σχεδόν μεγαλειώδης, με τον τρόπο που αποδίδεται, αξίζει το υψηλότερο βραβείο. Υπάρχει ωμότητα στην εικόνα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη αξιοπρέπεια στον τρόπο με τον οποίο απαθανατίζεται ο πεσμένος γίγαντας. Είναι επίσης συμβολική μαρτυρία ενός από τα πιο σκληρά όσο και περιττά περιβαλλοντικά εγκλήματα, το οποίο πρέπει να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δημόσια κατακραυγή».

Κατορθώνοντας να υπερκεράσει 50.000 άλλες συμμετοχές από 92 χώρες, η εικόνα του Brent Stirton θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια της 53ης ομότιτλης με το διαγωνισμό έκθεσης, που θα περιλαμβάνει 99 ακόμα εικόνες, επιλεγμένες από μια διεθνή επιτροπή κριτών. Η έκθεση έχει αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της αγγλικής πρωτεύουσας (από 20 Οκτωβρίου 2017) και θα διαρκέσει ως τις 28 Mάη 2018. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, θα περιοδεύσει σε όλη τη Βρετανία αλλά και διεθνώς, σε χώρες όπως η Ισπανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Τον τίτλο Young Wildlife Photographer of the Year εξασφάλισε ο Daniël Nelson για την λήψη του «The good life». Πρόκειται για ένα χαρισματικό πορτρέτο του ενός νεαρού γορίλα από τη Δημοκρατία του Κονγκό, ο οποίος χαλαρώνει στο δάσος, τρώγοντας φρούτα. Η εικόνα του Daniël καταγράφει την καταφανή ομοιότητα μεταξύ των άγριων πιθήκων και των ανθρώπων, αλλά και τη σημασία του δάσους από το οποίο και τα δύο είδη εξαρτώνται.

Daniel Nelson: Young Wildlife Photographer of the Year / Wildlife Photographer of the Year

Η επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού δέχεται συμμετοχές από τις Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Μη χάσετε το σχετικό αφιέρωμα για το διαγωνισμό που ετοιμάσαμε για το νέο τεύχος του Photonet, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες! Ως τότε, δείτε ορισμένες από τις καλύτερες φετινές εικόνες!

© Peter Delaney: Νικητής κατ. Αnimal Portraits / Wildlife Photographer of the Year

© Ashleigh Scully: Νικήτρια κατ. 11-14 ετών / Wildlife Photographer of the Year

© Gerry Pearce: Νικητής κατ. Βehaviour – Birds / Wildlife Photographer of the Year

© Brian Skerry: Νικητής κατ. Behaviour – Amphibians and Reptiles / Wildlife Photographer of the Year

© Marcio Cabral: Νικητής κατ. Animals in Their Enviroment / Wildlife Photographer of the Year

© Anthony Berberian: Νικητής κατ. Underwater / Wildlife Photographer of the Year