Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ!

Διάρκεια έκθεσης: 7 – 10 Μαρτίου 2024! Ωράριο: 10:30πμ-1μμ | 5:30μμ – 9μμ.

Η φετινή μέρα της γυναίκας θα γιορταστεί πανηγυρικά από το Σύλλογο Φίλων Φωτογραφίας Άγριας Φύσης με μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας άγριας φύσης με συμμετοχές μόνον των γυναικών φωτογράφων Άγριας Ζωής!

Η έκθεση θα παρουσιαστεί αρχικά στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης  (Λεωφ. Ειρήνης 14 -16) στην Αθήνα με προοπτική να ταξιδέψει και να εκτεθεί σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Ξεκινά αύριο Παρασκευή 8/3, στις 7:30μμ.

Γνωριμία με το Σύλλογο

Ο Σύλλογος Φίλων Φωτογραφίας Άγριας Φύσης, με τον διακριτικό τίτλο “ΦΑΦ”, ιδρύθηκε το 2021 και είναι μη κερδοσκοπικός. Αντιπροσωπεύει όλους τους φωτογράφους άγριας φύσης που επιθυμούν να γίνουν μέλη του και να μετέχουν σε όλες τις δραστηριότητές του είτε είναι ήδη καταξιωμένοι στον χώρο αυτό είτε είναι ενθουσιώδεις λάτρεις της φύσης και της φωτογράφισής της.

Οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

1. Να προωθήσει την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας άγριας φύσης στην Ελλάδα.
2. Μέσω της φωτογραφίας άγριας φύσης να ευαισθητοποιήσει στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και όλων των πλασμάτων που ζούνε σε αυτό.
3. Να εμπνεύσει και να δώσει τεχνικές συμβουλές σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία άγριας φύσης.

Οι δράσεις του Συλλόγου ώστε να πετύχει τους σκοπούς του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Επικοινωνία και συνεχή ενημέρωση προς όλα τα μέλη για τις δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και για τυχόν σχετικές με την φωτογραφία άγριας φύσης δράσεις άλλων συναφών συλλόγων της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
  • Ετήσια Γενική Συνέλευση, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, με παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου.
  • Εξορμήσεις σε βιότοπους, ανταλλαγή γνώσεων online ή στο πεδίο για την τεχνική της φωτογραφίας άγριας φύσης, για την αισθητική της και για τον τρόπο προσέγγισης του θέματος.
  • Youth club, με μέλη αποκλειστικά νέους που θα έχουν και αποκλειστικά μοναδικά προνόμια.
  • Blog με συμβουλές από τους ειδικούς της φωτογραφίας αυτής της κατηγορίας, επικοινωνία μεταξύ των μελών και αναρτήσεις των φωτογραφιών τους.

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Λία Παπαδράγκα (Λίμνη Bόλβη)  – από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.