Διεθνείς Διαγωνισμοί

OI ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019

Από το 1969, περισσότεροι από 440.000 φωτογράφοι, έχουν υποβάλει περισσότερες από 1.710.000 συμμετοχές!

Aνακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest, που γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό του, καθώς διεξάχθηκε για πρώτη φορά το 1969. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, συγκεντρώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 97.369 υποβολών από 33.000 συμμετέχοντες σε 170 χώρες και περιφέρειες για τη διαγωνιστική διαδικασία του 2018-19.

Υποβολές ζητήθηκαν σε τρεις κατηγορίες: Open (Ανοικτός), Next Generation (Επόμενη γενιά) και Short Film (Ταινία μικρού μήκους).

Ας δούμε τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019:

Grand Prize (Μέγα Βραβείο) & Next Generation Gold Prize (Χρυσό βραβείο Επόμενης γενιάς): Ayimpoka  

Sara De Antonio Feu (Ισπανία)

  • Open Award Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ανοικτής κατηγορίας): Alma and Alzheimer’s (Η Άλμα και το αλτσχάιμερ)

Jason Parnell-Brookes (Ηνωμένο Βασίλειο)

  • Open Award Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ανοικτής κατηγορίας): Hope (Ελπίδα)

Thaib Chaidar (Ινδονησία)

Next Generation Gold Prize (Χρυσό βραβείο Επόμενης γενιάς): Fanghua – (Στιγμές από τα νεανικά μας χρόνια)

Tu Jinghan (Κίνα)

Short film Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ταινίας μικρού μήκους): Exulansis – Sara Crochet (ΗΠΑ)

Η διαδικασία της κρίσης

Οι νικητές επιλέχτηκαν από ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή κριτών, με επικεφαλής τον παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικό διευθυντή Neville Brody, ο οποίος ανέλαβε και πάλι τον ρόλο του επικεφαλής κριτή μετά από το προηγούμενο έτος. Μιλώντας για το φετινό διαγωνισμό, ο Brody είπε: «Θέτει πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και το ‘Ποιος είναι ο ρόλος της φωτογραφίας στο μέλλον’; Η φωτογραφία αλλάζει τη ζωή μας. Βρίσκεται όπου και αν κοιτάξουμε και, στις ημέρες μας, ο κόσμος παρουσιάζεται περισσότερο με εικόνες απ’ ότι με λέξεις. Πρόκειται για μια διεθνή γλώσσα που επηρεάζει το ποιοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία και ο ρόλος της δεν μπορεί παρά να γίνει ακόμα πιο σημαντικός. Η ποικιλία των εικόνων που βραβεύθηκαν – οι αφηγήσεις, οι συνδέσεις και οι εκπλήξεις – θα δώσουν το έναυσμα για μια συναρπαστική συζήτηση γύρω από τον κόσμο στον οποίο ζούμε και το πώς τον βλέπουμε».

Οι νικητές των χρυσών, αργυρών και χάλκινων βραβείων σε κάθε κατηγορία επιλέχθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της καταλληλότητας σε σχέση με το θέμα της κατηγορίας, της δύναμης του μηνύματος και του επιπέδου δημιουργικότητας. Εκτός από τα πέντε χρυσά βραβεία, μία υποβολή απέσπασε το βραβείο Participants’ Choice (Επιλογή συμμετεχόντων), ενώ ακόμη ένα ειδικό βραβείο δόθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής επετείου του διαγωνισμού Nikon Photo Contest.

Συνολικά, δόθηκαν 47 βραβεία. Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο εδώ!


  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Istvan Kerekes (Ουγγαρία): Curious faces – 3η θέση, Open Award single photo