Ενδιαφέρουν

WUAVF HELLAS: DRONE SEARCH & RESCUE COURSE

Πραγματοποιείται στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021!

Το Παράρτημα Ελλάδας  (WUAVF Hellas) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών  παρουσιάζει ένα διήμερο σεμινάριο Έρευνας & Διάσωσης
με χρήση Drone!

Ένα drone μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες διασώστες και τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, εθελοντικές ομάδες διάσωσης, Ειδικές Δυνάμεις, ΕΚΑΒ) διευκολύνοντας σημαντικά το έργο τους και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο σε επιχειρήσεις έρευνας – εντοπισμού αγνοουμένων σώζοντας στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές λόγω γρήγορης επέμβασης από αέρα.

Το σεμινάριο Έρευνας & Διάσωσης με χρήση Drone εστιάζει μέσα από θεωρητική διδασκαλία (1η μέρα) στην απόκτηση των βασικών γνώσεων έρευνας & διάσωσης που χρησιμοποιούνται από τις Ειδικές Δυνάμεις σχετικά με εντοπισμό και ανάκτηση αγνοουμένων, επιζώντων από δυστυχήματα, εγκλωβισμένων ή οποιουδήποτε χρήζει άμεσης βοήθειας λόγω προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας με τη βοήθεια ενός drone.

Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στη σωστή προετοιμασία πριν από συμμετοχή σε μια επιχείρηση, και θα γίνει παρουσίαση των τεχνικών που διδάχτηκαν σε εξωτερικό χώρο πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο διάσωσης με drone, προσομοιώνοντας ένα πραγματικό συμβάν (2η μέρα).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και κάρτα μέλους για 1 έτος, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή 11-12/9/2021 (ώρες 10:00-16:00) αποκλειστικά μέσω e-learning. Διαρκεί 16 εκπαιδευτικές ώρες και έχει κόστος 180€.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για επαγγελματίες διασώστες (ΕΚΑΒ, Ερυθρός Σταυρός, Ομάδες Διάσωσης – αντιμετώπισης καταστροφών), εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με έρευνα & διάσωση, Ένοπλες Δυνάμεις (εν ενεργεία, εν αποστρατεία και έφεδρους), Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα), λάτρεις των outdoor sports, σώματα προσκόπων, εθελοντές πιλότους drones καθώς και για οποιονδήποτε ιδιώτη ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επαγγελματικής προέλευσης, που απλώς επιθυμεί να βελτιώσει τις γνώσεις του σχετικά με την έρευνα και διάσωση με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Εισηγητής

Την ευθύνη της επιμόρφωσης των συμμετοχόντων θα έχει ο Νίκος Ζαλώνης, εκπαιδευτής Search & Rescue του Παραρτήματος της World UAV Federation στην Ελλάδα και καταξιωμένο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, με πολυετή εμπειρία ως επικεφαλής εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα και στο International Special Training Center (ISTC) στο Pfullendorf της Γερμανίας.

Θεματικές ενότητες

  • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs / drones
  • Εισαγωγή στην Έρευνα & Διάσωση – Οι 5 Φάσεις
  • Φάση Σχεδιασμού Επιχείρησης SAR- Προετοιμασία
  • Επιπτώσεις καιρού & Εδαφικές ιδιαιτερότητες
  • Φυσικές καταστροφές &  Ενέργειες Αποκατάστασης
  • Συνεργασία με υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών
  • Πλατφόρμες – Μη επανδρωμένα μέσα SAR
  • Εκτιμήσεις ζημιών με drones
  • Ανάλυση – Απενημέρωση μετά την επιχείρηση SAR
  • Επίδειξη πραγματικών Σεναρίων Έρευνας & Διάσωσης με drone: Από την αρχή έως το τέλος
Για αναλυτικές πληροφορίες & εγγραφή κάντε κλικ εδώ!

– Φωτό: Alessio Soggetti