Ενδιαφέρουν

WUAVF HELLAS: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & VIDEO ME XΡΗΣΗ DRONE!

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως (e-learning). Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 10 & Κυριακή 11/12/22 (10:00-16:00). Κόστος συμμετοχής: 100€. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

Το να εμπλουτίσει ένας δημιουργός το οπτικο-ακουστικό του έργο με δυναμικά εναέρια πλάνα, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ! Το σεμινάριο εισάγει τους καταρτιζόμενους στις θεμελιώδεις αρχές της εναέριας εικονοληψίας με drone, βοηθώντας τους έτσι να αναπτύξουν τη δική τους προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, η οποία θα τους βοηθήσει να αναβαθμίσουν τα οπτικοακουστικά τους έργα (projects) σε άλλο επίπεδο.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο υιοθετεί μία αναλυτική εκπαιδευτική προσέγγιση βήμα-βήμα, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές. Οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν τις βασικές τεχνικές κινηματογραφικής λήψης, τον σχεδιασμό και την οργάνωση εναέριας εικονοληψίας, σωστούς ελιγμούς πτήσης με drone για εικονοληψία, ενέργειες για αποφυγή λαθών και πολλά άλλα.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται τη 2η ημέρα με την επίδειξη δύο (2) πραγματικών σεναρίων λήψης φωτογραφιών και βίντεο με drone, τα οποία αποτελούν σημαντικά σημεία αναφοράς για τα μελλοντικά επαγγελματικά, αλλά και ψυχαγωγικά έργα (projects) των καταρτιζομένων.

Το Σεμινάριο Φωτογραφίας και Βίντεο με χρήση Drone διεξάγεται υπό την αιγίδα και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation), τον πρωτοπόρο διεθνή Οργανισμό που εκπροσωπεί και υποστηρίζει την παγκόσμια βιομηχανία drones.

H παρακολούθηση του σεμιναρίου γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως (elearning).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Μωρίς Γκορμεζάνος είναι o Ιδρυτής και Υπεύθυνος Παραγωγής της M21 FILMS, εταιρείας παραγωγής διαφημιστικών, δημιουργικού περιεχομένου και ψυχαγωγικών πολυμέσων με έδρα την Αθήνα, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc (Hons) στην Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου του York, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μαθητευόμενος βοηθός οπερατέρ σε ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, όπως “Ρόζα της Σμύρνης” (Αργοναύτες Α.Ε., 2016) και “Τζαμάικα” (View Master Films Α.Ε., 2017) και στην ομάδα του βραβευμένου Διευθυντή Φωτογραφίας Woo-Hyung Kim στην συμπαραγωγή των BBC και AMC, “The Little Drummer Girl” (2018).

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ως διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, σειρές ντοκιμαντέρ όπως “Βίοι Παράλληλοι” (2018-2019) για την ΕΡΤ2, καθώς και διαφημιστικές και προωθητικές ταινίες για ένα ευρύ φάσμα πελατολογίου.

Η επαγγελματική του εμπειρία, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την οπτικοακουστική αφήγηση και τα εναέρια (drone) μέσα κινηματογράφησης, οδήγησαν στον διορισμό του ως Συμβούλου Εναέριας Κινηματογράφησης για το Ελληνικό Παράρτημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι κυριότερες εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο είναι συνοπτικά:

 • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs / drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή – ο ρόλος της World UAV Federation).
 • Επιλέγοντας το κατάλληλο drone για εναέρια Εικονοληψία.
 • Οπτικο-ακουστική αφήγηση: Ουσιώδες τεχνικές Κινηματογράφησης.

 • Το Στάδιο της Προ-Παραγωγής: Οργανώνοντας το εναέριο γύρισμα με drone.
 • Συμβουλές για την εναέρια λήψη Φωτογραφιών και Βίντεο.

 • Οι θεμελιώδεις αρχές του εναερίου γυρίσματος.

 • Το Στάδιο της Μετά-Παραγωγής: Τεχνική επεξεργασία Φωτογραφιών & Βίντεο (Editing).
 • Επίδειξη πραγματικών Σεναρίων λήψης Φωτογραφιών και Βίντεο με drone: Από την αρχή έως το τέλος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για λάτρεις-φίλους των drones, χειριστές ΣμηΕΑ, καθώς και για αρχάριους σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για την εναέρια εικονοληψία (φωτογραφία και βίντεο) με χρήση drone. Επίσης, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, επαγγελματίες εναέριας χαρτογράφησης, δημοσιογράφους και εικονολήπτες που χρησιμοποιούν drones για οποιοδήποτε λόγο στην καθημερινή τους εργασία.

ΣΤΟΧΟΙ

 • H απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στον καταρτιζόμενο να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το προσωπικό του drone για την λήψη εναέριων φωτογραφιών και βίντεο.
 • Η ενημέρωση των καταρτιζομένων για τις στοιχειώδεις φωτογραφικές και κινηματογραφικές τεχνικές.

 • Η παρουσίαση σύγχρονων Συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) που χρησιμοποιούνται ευρέως για την εναέρια φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση οπτικο-ακουστικών έργων, των τεχνικών τους προδιαγραφών, καθώς και του σωστού χειρισμού τους.

 • Η επίδειξη πραγματικών σεναρίων λήψης εναέριων φωτογραφιών και βίντεο (από την αρχή έως το τέλος), ως σημεία αναφοράς για τα μελλοντικά, επαγγελματικά ή ψυχαγωγικά έργα των μαθητών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκδίδεται Πιστοποιητικό και κάρτα μέλους BRONZE βαθμίδας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο 10/12/22 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11/12/22.  Συμπεριλαμβάνει 16 συνολικά εκπαιδευτικές ώρες.

 • Ώρας έναρξης και για τις δύο ημέρες: 10πμ
 • Ώρα ολοκλήρωσης: 4μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι 100€ και προκαταβάλλεται. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ!

 • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Pixabay 
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.