Ενδιαφέρουν Νέα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΣΤΟ METAPOLIS ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ MONTE

Ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, μια από τις φτωχότερες χώρες στον πλανήτη.

Το METAPolis σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μόντε την Παρασκευή 11, Σάββατο 12  & Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στο χώρο του ΜΕΤApolis, με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του χωριού Μόντε στην Ουγκάντα της Αφρικής.

Το Μόντε είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 200 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα. Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια. Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA). Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις. Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIV ετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου:

Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα
Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά υποστηρίξαμε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή. Την τρίτη χρονιά πετύχαμε ένα σημαντικό έργο να μεταφέρουμε το νερό στο σχολείο από την πηγή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να κουβαλάνε στα χέρια για τρία χιλιόμετρα τα βαριά μπιτόνια γεμάτα νερό. Πέρσι αποφασίσαμε να κάνουμε πιο χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους και ξεκινήσαμε την δημιουργία μιας παιδικής χαράς.

Φέτος με την βοήθειά σας θέλουμε να την ολοκληρώσουμε…

Στο bazaar θα βρείτε μεταξύ άλλων παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα πωλούνται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του METApolis, και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε. Οι Φίλοι του Μόντε θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε. Οι φίλοι του Μόντε σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.

Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε

  • Ώρες λειτουργίας
    Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 17.00 – 23.00
    Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 10.00 – 23.00
    Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 10.30 – 14.30
  • Είσοδος ελεύθερη

Event Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 20.00 οι μαθητές της σχολής κρουστών Kabeiria Percussion και της ομάδας Afrotonic παίζουν αφρικάνικα κρουστά με τον δάσκαλό τους Γιώργο Φασόλη, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Friends of Monde στο Metapolis Photography Seminars, Αιόλου 48-50, για την ενίσχυση του χωριού Monde της Ουγκάντα. Αφρικάνικα ακούσματα θα γεμίσουν τον πεζόδρομο της Αιόλου! Είσοδος ελεύθερη