Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, στις 20:30, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς προσκαλεί, την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, να παρακολουθήσουμε μία οπτικοακουστική εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τους καιρούς τους οποίους διανύουμε, με πρωταγωνιστές τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη και τον πιανίστα Νίκο Λαάρη.

Ο Νίκος Λαάρης θα εκτελέσει το έργο οργανικής μουσικής του Γιόζεφ ΧάυντνΟι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό, Hob. XX/1C, σε εκδοχή πιάνου. Το έργο είναι χωρισμένο σε 7 σονάτες βασισμένες στους 7 λόγους του Ιησού πάνω στο σταυρό ενώ ξεκινάει με μία εισαγωγή και καταλήγει στο τελευταίο μέρος με τίτλο ο σεισμός. 

Η συγκινητική μουσική σύνθεση θα συνοδεύεται από φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη. Ταυτόχρονα με τη παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού, όσοι καταφέρουν να είναι εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν προσωπικές εμπειρίες του γνωστού φωτορεπόρτερ αλλά και μαρτυρίες προσφύγων έτσι ακριβώς όπως τις κατέγραψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, αποτελούν ευγενική χορηγία του πρακτορείου REUTERS. Λήφθηκαν κατά τη διάρκεια αποστολών σε Ελλάδα, Κόσοβο, Τυνησία, Σομαλία, Κασμίρ, Ιράκ, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Παλαιστίνη, Τσετσενία, Τουρκία, Σερβία, Νότιο Αφρική και Ισραήλ.

Γιάννης Μπεχράκης: μικρό βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με το φακό του έχει απαθανατίσει κάποια από τα σημαντικότερα πολιτικά, πολεμικά, αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων 25 ετών. Σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και πήρε BA από το Middlesex University. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ (Time, Newsweek, Paris Match, The New York Times, Stern, Libération, The Guardian κ.λπ.). Το 2008 έγινε διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του πρακτορείου Reuters για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική και πολιτική κρίση. Έχει τιμηθεί με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις, όπως τρεις φορές με τον τίτλο του «Ευρωπαίου Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς» από την Fuji, (Λονδίνο–1999, Βαρκελώνη–2002 και Ρώμη–2003), ενώ το 2015 η Guardian και το REUTERS τον ανέδειξαν φωτορεπόρτερ  της χρονιάς.

Photo: © Υannis Behrakis/REUTERS

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ