Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

“ΥOUR BEST PHOTO 2022” TOP 60: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ!

Οι πρώτες λήψεις του ΤΟP-60 του διαγωνισμού, χωρίς σειρά αξιολόγησης, αποκαλύπτονται!

Ο διαγωνισμός Your Best Photo 2022 ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία! 433 είναι συνολικά οι έγκυρες συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν, αυξημένες κατά 22.5% σε σχέση με την περσινή του διοργάνωση. Η διαλογή των εικόνων σας έχει ήδη ξεκινήσει: εδώ βλέπετε χωρίς σειρά αξιολόγησης τις 20 πρώτες από τις 60 καλύτερες εικόνες του! 20 ακόμα από τις επιλογές μας είναι διαθέσιμες εδώ, ενώ οι 20 τελευταίες λήψεις του ΤΟΡ-60 θα αναρτηθούν σήμερα Σάββατο!

Ξεκινάμε παρουσιάζοντας τα μέλη της φετινής δεκαμελούς κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, τα οποία (με αλφαβητική σειρά) ήταν:

Το σκεπτικό της επιλογής των νικητών

Η επιλογή των νικητών κάθε φωτογραφικού διαγωνισμού που δεν έχει ένα αυστηρά καθορισμένο θέμα, συνιστά μια μεγάλη πρόκληση. Η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να ξεπεραστεί η αντικειμενική παραπάνω δυσκολία, είναι να συναποφασιστεί προκαταβολικά, από τα πρόσωπα που ψηφίζουν, ποια θα είναι τα ζητούμενα εκείνα που θα ιεραρχηθούν ψηλότερα στις προτιμήσεις τους ως κρισιμότερα για κάθε λήψη, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί στις επιλογές τους.

Ενδεικτικά απαριθμούμε τα σημαντικότερα από αυτά που συμφωνήθηκαν για το συγκεκριμένο διαγωνισμό:

  • Ευφάνταστη προσέγγιση
  • Τεχνική αρτιότητα
  • Ποικιλία: με δεδομένο πως η ποσότητα και η ποιότητα του υλικού το επέτρεπε, επιλογή εικόνων που να αντιπροσωπεύουν, στο ευρύτερο δυνατό φάσμα τους, τα βασικότερα φωτογραφικά είδη: από το πορτρέτο μέχρι το macro και από το τοπίο μέχρι τη σκηνοθετημένη φωτογραφία.
  • Επικαιρότητα: δώσαμε έμφαση στις εικόνες που προσέγγισαν τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τη χώρα αλλά και τον πλανήτη, με προτεραιότητα σε εκείνες που επιχείρησαν να το κάνουν με ένα πρωτότυπο ή/και αφαιρετικό τρόπο.

Ελπίζουμε οι παραπάνω γραμμές να σας βοηθούν να αντιληφθείτε (χωρίς απαραίτητα να πρέπει να συμμεριστείτε ασφαλώς) τους άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι αποφάσεις μας!

Τα δώρα του διαγωνισμού

Θα απονεμηθούν πέντε (5) βραβεία και πέντε (5) εύφημες μνείες, συνολικής αξίας 2300€! Ο πρώτος νικητής θα λάβει δώρα αξίας 1000€, ο δεύτερος δώρα αξίας 500€, ο τρίτος δώρα αξίας 300€, ο τέταρτος δώρα αξίας 200€ και ο ο πέμπτος δώρα αξίας 100€. Εκτός των πέντε βραβείων, πέντε ακόμα εικόνες που θα επιλεγούν από την κριτική μας επιτροπή θα λάβουν Εύφημο Μνεία για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, κερδίζοντας παράλληλα ως δώρα βιβλία από τις εκδόσεις μας! Δείτε την πλήρη λίστα όλων των δώρων μας εδώ!

Η ανακοίνωση των νικητών

  • Οι πέντε (5) μεγάλοι νικητές ή/και νικήτριες του διαγωνισμού καθώς και οι πέντε (5) εικόνες που θα λάβουν Εύφημο Μνεία θα ανακοινωθούν την Κυριακή 4/12/22, σε ειδική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του 9ου Photonet Special Day στην αίθουσα Alexander του Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28), 100 μέτρα από το Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης.
  • Η σχετική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4μμ: όλοι και όλες οι συμμετέχοντες (-ουσες) στο διαγωνισμό είναι ευπρόσδεκτοι (-ες) να την παρακολουθήσουν!
  • Οι νικητές ή οι νικήτριες που θα βραβευτούν, εφόσον είναι παρόντες (-ούσες), θα λάβουν επιτόπου τα έπαθλά τους!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Alexandros Hahlioutis

Angelos Konstantinidis

Efi Laskari

Mina Trikali

Dimitris Pitsilkas

Eleni Santoli

Panos Skordas

Thodoris Koutouvidis

Βασίλης Λιάππης

Philippos Philippou

Δείτε 10 ακόμα εικόνες στην επόμενη σελίδα!


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;