Διάφορα Νέα

20 VINTAGE HALLOWEEN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πώς ντυνόντουσαν για να το γιορτάσουν στο παρελθόν;

Την τελευταία νύχτα τού Οκτώβρη κάθε χρόνο, γιορτάζεται το λεγόμενο Halloween.

Η γιορτή αυτή έχει μεγάλη παράδοση στις αγγλοσαξωνικές -κυρίως- χώρες, ωστόσο επεκτείνεται σιγά σιγά σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας ήδη βρει θαυμαστές σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Κίνα, οι Φιλιππίνες και πολλές άλλες που θεωρητικά δεν σχετίζονται με αυτό το έθιμο. Πλέον και στη χώρα μας η απήχησή της ολοένα διευρύνεται, καθώς αποκτά την υπόσταση μιας δεύτερης Αποκριάς μέσα στο χρόνο. Πληθώρα από σχετικά θεματικά πάρτι που διοργανώνονται ήδη από την Παρασκευή και συνεχίζονται σήμερα και αύριο, σε όλη τη χώρα, το επιβεβαιώνουν.

Γυρίζοντας το ημερολόγιο πίσω και ψάχνοντας τις ρίζες αυτής της γιορτής, θα διαπιστώσουμε πως άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόερχεται από την κέλτικη παράδοση και άλλοι ότι αποτελεί μια χριστιανική γιορτή, συνδυάζοντάς την με την γιορτή των Αγίων Πάντων.

Όπως και να ‘χει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι στολές που έφτιαχναν τότε ήταν πραγματικά τρομακτικές! Σίγουρα όλη αυτή η αίσθηση ενισχύεται και από την αλλοίωση την εικόνας στο χρόνο, αλλά είμαι βέβαιος ότι …επιβραβεύτηκαν με πολλά γλυκά (ή μήπως όχι;)

scary-vintage-halloween-1 scary-vintage-halloween-2 scary-vintage-halloween-3 scary-vintage-halloween-4 scary-vintage-halloween-5 scary-vintage-halloween-6 scary-vintage-halloween-7 scary-vintage-halloween-8 scary-vintage-halloween-9 scary-vintage-halloween-10 scary-vintage-halloween-11 scary-vintage-halloween-12 scary-vintage-halloween-13 scary-vintage-halloween-14 scary-vintage-halloween-19 scary-vintage-halloween-15 scary-vintage-halloween-16 scary-vintage-halloween-17 scary-vintage-halloween-18

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.