Smartphones - action cameras Δοκιμές

TEST: SAMSUNG GALAXY S7

Πολύ απλά, ένα από τα κορυφαία smartphones που κυκλοφορούν!

Το Samsung Galaxy S7 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 11/3/16 και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρίας για τη συγκεκριμένη χρονιά. Μετά την επίσημη παρουσίαση του S8 13 μήνες αργότερα (27/4/17) η τιμή του κυμαίνεται πλέον σε νέα χαμηλότερα επίπεδα, γεγονός που το καθιστά μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή αγοράς.

Βασιζόμενη στο μοντέλο του 2015, η Samsung δημιούργησε μια ολοκληρωμένη  συσκευή που απευθύνεται κυρίως σε απαιτητικούς χρήστες. Φαίνεται πως άκουσε τα “παράπονα” που άφησε το Galaxy S6 σε διάφορους χρήστες και προχώρησε στη διόρθωσή τους. Με κόστος που κυμαίνεται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Noέμβριος 2017) περίπου στα 400€, αξίζει να το δούμε αναλυτικά.

Εμφάνιση

Με εμφάνιση πολύ κοντινή στον προκάτοχό του αλλά με αρκετές βελτιώσεις “under the hood”, το S7 παραμένει ένα από τα καλύτερα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά. Η αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετική, με μεγάλο πρωταγωνιστή το τζάμι στο εμπρός και πίσω μέρος της συσκευής, αλλά και το μεταλλικό φινίρισμα περιμετρικά της. Στο κατάλληλο μέγεθος και χωρίς μεγάλα περιθώρια στα πλάγια της οθόνης έχουμε στο χέρι μας ένα κινητό στο σωστό μέγεθος τόσο για multimedia όσο και για τις βασικές χρήσεις ενός κινητού.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, τo Galaxy S7 διατίθεται στη χώρα μας σε τρία χρώματα: μαύρο, λευκό και χρυσό. Στην πρόσοψη του κινητού το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνει η 5.1″ οθόνη του, τα τρία βασικά κουμπιά της συσκευής, το ακουστικό, το LED ειδοποιήσεων και η εμπρόσθια κάμερα. Στο δεξί πλάι θα βρούμε μόνο το κουμπί on/off, ενώ στο αριστερό τα πλήκτρα αυξομείωσης έντασης. Στο πάνω μέρος την υποδοχή των nano sim και micro SD, και στο κάτω το βύσμα για το καλώδιο USB, το ηχείο, καθώς και την υποδοχή των ακουστικών. Στην οπίσθια όψη του κινητού, την παράσταση κλέβει η κάμερα με τη συνοδεία του φλας, κάτω από το οποίο υπάρχει ο αισθητήρας που θα αναλάβει να μετρήσει τους καρδιακούς παλμούς σας αλλά και την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα σας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Με οθόνη 5,1 ιντσών, τεχνολογίας Super Amoled και ανάλυσης 2Κ (2560×1440) είναι σίγουρα μια συσκευή που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι τα ppi (pixel per inch) της συσκευής ανέρχονται στα 577, προσφέροντας εξαιρετική ευκρίνεια. Χωρίς να αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με το περσινό μοντέλο, η οθόνη του S7 έχει ζωηρά χρώματα, απόλυτο μαύρο με ικανοποιητική φωτεινότητα και εύκολη ανάγνωση σε φωτεινό περιβάλλον. Το κεντρικό πλήκτρο της συσκευής ενσωματώνει και τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ικανοποιητικός στην χρήση αλλά όχι άριστος, αφού στις 10 προσπάθειες θα αναγνώσει το αποτύπωμα μου περίπου 7-8 φορές. Στον τομέα των δικτύων το Samsung Galaxy S7 υποστηρίζει δίκτυα 4G++. Να σημειώσουμε ότι το Galaxy S7 τρέχει την έκδοση του Android 6.0.1 Marshmallow.

Πιο βαθιά στα τεχνικά μέρη της συσκευής, το Galaxy S7 για τις ευρωπαϊκές αγορές βασίζεται στο Exynos 8890 SoC το οποίο κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Το συγκεκριμένο chipset αποτελείται από οκταπύρηνο επεξεργαστή και σύστημα γραφικών Mali-T880 MP12. Η μνήμη RAM ανεβαίνει στα 4GB και μας υπόσχεται εξαιρετικό multitasking χωρίς καθυστερήσεις – κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ, δουλεύοντας το κινητό ως βασική μου συσκευή για 8 ημέρες.

Μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Samsung, πέρα από την προσθήκη θύρας micro SD, αποτελεί και η αδιαβροχοποίηση της συσκευής. Έρχεται με πιστοποίηση IP68, κάτι που σημαίνει πως είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη. Όσον αφορά το νερό (μιλάμε ασφαλώς για γλυκό κι όχι αλμυρό) η συσκευή αντέχει σε βάθος έως 1,5 μέτρα και έως 30 λεπτά. Να σημειώσω πως μέσα στο νερό η οθόνη δεν αποκρίνεται σε πατήματα: έτσι χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα τα πλαϊνά πλήκτρα της συσκευής, για τις υποβρύχιες φωτογραφίες σας! Καλό θα ήταν, μετά το μπάνιο του Galaxy S7, να μην το φορτίσετε για περίπου μια ώρα μέχρι να φύγει η υγρασία. Επίσης, μην τρομάξετε εάν το ηχείο ακούγεται λιγάκι “μπουκωμένο”. Χρειάζεται λίγο ώρα για να φύγει εντελώς η υγρασία.

Νυχτερινή λήψη με πολύ καλή ευκρίνεια. Η εξισορρόπηση λευκού στο αυτόματο απέδωσε ικανοποιητικά.

 






Aρθρογράφος

Πέτρος Λιαρόπουλος

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2013. Δύο χρόνια αργότερα, μπήκε επαγγελματικά στο χώρο. Ασχολείται κυρίως με τη φωτογράφιση γάμου, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο φωτογραφίζει τοπία. Αγαπάει τον μινιμαλισμό και είναι λάτρης της τεχνολογίας.