Ενδιαφέρουν

1ο WORKSHOP ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο workshop της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 56 άτομα. 

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με τους Έκτορα Νικολάκη και Χριστίνα Ράφτη, να παρουσιάζουν την τεχνική φωτογράφησης του γάμου. Ακουλούθησε συζήτηση και φωτογράφηση μοντέλων.

Μετά το γεύμα, πήρε το λόγο η δικηγόρος της Ένωσης Λίνα Μέλιου, παρουσιάζοντας το θέμα του GDPR.

Την τελευταία παρουσίαση έκανε ο Γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Ζιώρης, παρουσίαζοντας τα λάθη που γίνονται στο web marketing.

Μέσα στα πλαίσια της παρουσίας στην Καστοριά, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, μέλη της Ένωσης από την περιοχή, μαζί με τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοντσίδη και το Γραμματέα Γιάννη Ζιώρη, επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και μίλησαν για τη συνεργασία των φωτογράφων με την εκκλησία.

Να σημειωθεί τέλος πως, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Κοντσίδης μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας Ιωσηφίνα Σβανιά ανακοίνωσαν τη συνεργασία των δύο συλλόγων για την υλοποίηση ενός τριήμερου σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη (9 με 11 Φεβρουαρίου 2019) στο ξενοδοχείο PORTO PALACE. Στο σεμινάριο θα υπάρχουν 10 ομιλητές που θα ασχοληθούν όχι μόνο με την τεχνική της φωτογραφίας αλλά και πολλά άλλα θέματα.

 






Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.