Χορηγίες Επικοινωνίας

PORTFOLIO REVIEWS ΣΤΟ ATHENS PHOTO FESTIVAL

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής σας!

Οι σχετικές (ατομικές) συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Ιουνίου, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ, στο οποίο το Photonet είναι και πάλι Χορηγός Επικοινωνίας!

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στα Portfolio Reviews, τα οποία προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν 25 επιμελητές μουσείων, διευθυντές φεστιβάλ, εκδότες, editors, κριτικοί και θεωρητικοί της τέχνης από 14 χώρες. Η δράση αυτή αναπτύσσεται μέσα από μία σειρά ατομικών συναντήσεων και παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών επαφών. Tαυτόχρονα, επιχειρούν να λειτουργήσουν ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων από διαφορετικές χώρες, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνουν τη δικτύωση, την προώθηση του φωτογραφικού έργου και την κινητικότητα των καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, οι reviewers θα επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφική εργασία, στην οποία και θα απονείμουν το ειδικό βραβείο «Best Portfolio 2019».

Παροχές

  • Κάθε φωτογράφος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 8 ατομικές συνεδρίες των 20 λεπτών.
  • Αξιολόγηση των προτάσεων για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2020.
  • Τα καλύτερα portfolios θα εκτεθούν στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2020.
  • 5 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο Talent Lab 2020.
  • 20 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για τους επόμενους 6 μήνες στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF: Connections που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο.

Επιλογή Reviewers

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους από τον κατάλογο των reviewers. Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα διαμορφωθεί βάσει της διαθεσιμότητας των reviewers και την προτίμηση των συμμετεχόντων.

Δήλωση Συμμετοχής

Kάθε ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε φωτογραφική πρόταση-εργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 15 φωτογραφικών έργων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project.

Κόστος Συμμετοχής

H υποβολή για συμμετοχή στα Portfolio Reviews είναι δωρεάν. Το κόστος συμμετοχής για τους επιλεγμένους φωτογράφους είναι 100€ για οκτώ ατομικές συναντήσεις.

 






Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.