Ίμβρος

«ΙΜΒΡΟΣ»: KYKΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 136

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις του νησιού που μέσα από τα άρθρα του τεύχους!

Η νέα περιοδική τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών στέλνεται στους συνδρομητές της!

Θυμίζουμε πως η ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού έχει αναληφθεί από την Nexus Publications AE.

Aς δούμε τι αναφέρει το σημείωμα της έκδοσης, πλαισιωμένο από μερικά από τα σαλόνια του νέου τεύχους:


Πλούσια και πολυεπίπεδη ήταν -όπως έχουμε πλέον συνηθίσει- η επικαιρότητα αναφορικά με την Ίμβρο. Η συνέχιση των μαθημάτων για άλλη μια χρονιά στα ελληνικά σχολεία της πατρίδας μας και ο διαρκής και συγκινητικός ηθικός και υλικός εναγκαλισμός τους από Ίμβριους και μη ανθρώπους και φορείς (με πιο πρόσφατα παραδείγματα το Ίδρυμα Μποδοσάκη, τη Μ.Κ.Ο. «Άγονη Γραμμή», το «Passepartoutcafe») είναι από μόνο του εξαιρετικά σημαντικό και αξιέπαινο. Παράλληλα, η παρουσία εκπροσώπων των 2 μεγαλύτερων ιμβριακών σωματείων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) στην ετήσια συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων αποτελεί άλλη μία χειροπιαστή αναγνώριση της προόδου που έχει συντελεστεί στην αντιμετώπιση του Ιμβριακού Ζητήματος εκ μέρους της Πολιτείας καθώς και του μεθοδικού και εύστοχου χειρισμού του επί σειρά ετών από τον Σύλλογο Ιμβρίων.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι το πλέον ελπιδοφόρο και αξιομνημόνευτο γεγονός της περιόδου αυτής αποτελεί η παρατηρούμενη ενεργός εμπλοκή των νέων μας στα ιμβριακά θέματα και η διάθεση που τα τελευταία χρόνια επιδεικνύουν να έρθουν κοντά στον Σύλλογο συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται στην παρουσία των νέων αφενός στην 3η ετήσια εκδήλωση νεολαίας και αφετέρου στη συμμετοχή τους στις εκλογές και στην ανάδειξη νέου Δ.Σ. νεολαίας μετά από αρκετά χρόνια αισθητής απουσίας.

Η παραπάνω δυναμική σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά την τελευταία 15ετία ο ηλικιακός μέσος όρος των μελών του εκάστοτε Δ.Σ. είναι ιδιαίτερα χαμηλός ακολουθώντας μια προοδευτικά φθίνουσα πορεία μας γεμίζουν ασφαλώς με αισθήματα χαράς, ελπίδας και υπερηφάνειας και μας υποδεικνύουν τον δρόμο που ο Σύλλογος καλείται (να συνεχίσει) να ακολουθεί για την ευόδωση των στόχων του: πρόκειται για αυτόν του εναγκαλισμού και της προώθησης των νέων μας οι οποίοι θα κληθούν να αφομοιώσουν και να αξιοποιήσουν κατά τον αποδοτικότερο τρόπο τις -ουκ ολίγες- κεκτημένες γνώσεις για τη συνέχιση των διεκδικήσεων και την προάσπιση των δικαίων της Ίμβρου.

 






Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).