Νέα μοντέλα

ΝΕΟΣ ΦΑΚΟΣ SONY FE 16-25mm f/2.8 G

H Sony παρουσίασε ένα νέο φακό για μηχανές full-frame και άρμοση E!

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φακού είναι οι περιορισμένες διαστάσεις και το μικρό βάρος, παρά το μέγιστο σταθερό διάφραγμα f/2.8 σε όλη την γκάμα εστιακών αποστάσεων.

Ο φακός προφέρει υψηλή ανάλυση, όμορφο bokeh, καθώς και εστίαση υψηλής ακρίβειας και ταχύτητας. Το βάρος του είναι μόνο 409g, κάτι που κάνει άνετη και ξεκούραστη τη συνεχή χρήση του. Ο φακός μπορεί να καλύψει ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως αστροφωτογραφία, τοπία, πορτρέτα, φωτογραφία δρόμου και φυσικά βίντεο.

Δέχεται φίλτρα διαμέτρου 67mm, το μήκος του είναι 91.4mm και η διάμετρος του 74.8mm. Η κατασκευή του περιλαμβάνει 3 κρύσταλλα ED (ExtraLow Dispersion) και 4 ασφαιρικά, εκ των οποίων 1 είναι σφαιρικό ED. Τα κρύσταλλα αυτά διορθώνουν ολες τις εκτροπές προσφέροντας σωστά χρώματα και υψηλή ευκρίνεια.

Ο μηχανισμός διαφράγματος αποτελείται από 11 λεπίδες που προσφέρουν απαλό και ομοιόμορφο bokeh. H ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0.18m, απόσταση που δίνει μέγιστη μεγέθυνση 0.20Χ. Το σύστημα εστίασης διαθέτει δύο γραμμικά μοτέρ που δίνουν αθόρυβη και υψηλής ακρίβειας και ταχύτητας εστίαση.

Ο φακός υποστηρίζει ακόμα λήψεις με ταχύτητα 120 καρέ/δευτ για την α9 ΙΙΙ. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί για τη μείωση του φαινομένου focus breathing. Ο FE 16-35mm f/2.8 G διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία καθώς και επίστρωση fluorine στο εμπρός κρύσταλλο που αποτρέπει την επικάθιση σωματιδίων σκόνης και νερού.

Η διάθεση του φακού θα αρχίσει το Μάιο 2024 με τιμή ∼1760€.