Photo Fun

O ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Πώς θα ήταν μια λήψη του George Washington αν ήταν σύγχρονος πολιτικός; Ανακαλύψτε το!

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε παρουσιάσει μια εφαρμογή, η οποία μπορούσε να μετατρέψει οποιαδήποτε φωτογραφία πορτρέτου, σε κλασικό πίνακα ζωγραφικής. Αυτή τη φορά, θα δούμε το αντίθετο!

O δημιουργός του Reddit με την ονομασία KingBaboon97, κατάφερε να δημιουργήσει με το Photoshop, ένα φωτορεαλιστικό πορτρέτο που απεικονίζει πώς θα ήταν ο George Washington (1732 – 1799), αν ήταν πολιτικός σήμερα. Το εν λόγω πορτρέτο κοινοποιήθηκε στο Reddit, όπου και έλαβε πάνω από 214.000 θετικές ψήφους!

«Έχω πάθος με την ιστορία και υπερδραστήρια φαντασία», λέει ο KingBaboon97 στο PetaPixel. «Πάντα κοίταζα αυτά τα καταπληκτικά πορτρέτα ιστορικών προσώπων και έλεγα: “Ναι, αλλά πόσο πραγματικά είναι;”»

Η παλαιότερη διασωθείσα φωτογραφία στον κόσμο, του Joseph Nicéphore Niépce, τραβήχτηκε το 1826, 27 χρόνια μετά τον θάνατο του Ουάσινγκτον σε ηλικία 67 ετών. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει φωτογραφική απόδειξη για το πώς έμοιαζε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ζωγραφικά πορτρέτα του που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, και αυτοί είναι οι πίνακες που χρησιμοποιήθηκαν για να οπτικοποιήσει ρεαλιστικά το πρόσωπο του προέδρου, ο δημιουργός.

«Ήμουν απρόθυμος να συζητήσω τα στάδια της διαδικασίας που ακολούθησα, επειδή φοβάμαι την κριτική από τους πραγματικούς επαγγελματίες», συνεχίζει ο δημιουργός. «Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο καλύτερος χρήστης του Photoshop εκεί έξω. Απλώς άνοιξα το Photoshop και άρχισα να βλέπω πίνακες του Ουάσιγκτον. Συγκέντρωσα μια ποσότητα από εικόνες και σημάδεψα τις διακριτές ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς τα πορτρέτα διαφέρουν από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη».

Για να δημιουργήσει ένα πρόσωπο που μοιάζει με αυτούς τους πίνακες, ο KingBaboon97 βρήκε πορτρέτα ζωντανών ανθρώπων που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Ουάσιγκτον.

«Χρησιμοποιώντας μια βασική φωτογραφία του πολιτικού Ρότζερ Ουίλιαμς και μερικές εικόνες ως πηγές για τα χαρακτηριστικά που έψαχνα (Michael Douglas, Glenn Close), άρχισα να τα συγχωνεύω στην πρώτη», λέει ο δημιουργός.

Το έργο ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αστραπιαία, οπότε ακόμη και ο δημιουργός εξεπλάγην από το γεγονός πως η δημιουργία του έγινε viral.

«Αν ήξερα ότι θα είχε τέτοιου είδους επιτυχία, θα είχα επενδύσει περισσότερο χρόνο σε αυτό!», σχολιάζει καταληκτικά. «Θα δούλευα περισσότερο στην εμφάνιση και την ηλικία, θα διόρθωνα μερικά πράγματα».

 






Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.