Ίμβρος

«ΙΜΒΡΟΣ»: KYKΛΟΦΟΡEI ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 148

Διαβάστε όλες τις σχετικές πληροφορίες!

Η νέα περιοδική τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών έχει αποσταλεί στους συνδρομητές της!

Θυμίζουμε πως η ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού έχει αναληφθεί από την Nexus Publications AE.

Aς δούμε τι αναφέρει το σημείωμα της έκδοσης, πλαισιωμένο από μερικά από τα σαλόνια του νέου τεύχους:


Αν και το τεύχος αυτό τυπικά καλύπτει την ύλη του τελευταίου τριμήνου του 2022, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον καταστροφικό σεισμό που πρόσφατα έπληξε τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Η σκέψη όλων βρίσκεται ασφαλώς κοντά στα θύματα και τους συγγενείς αυτών ενώ ο Σύλλογος Ιμβρίων, διερμηνεύοντας τα παραπάνω αλληλέγγυα συναισθήματα των απανταχού Ιμβρίων, συγκέντρωσε -από κοινού με τον Σύλλογο Τενεδίων «Ο Τέννης» και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό- και απέστειλε μέσα σε λιγότερες από 10 ημέρες 3.500€ ως οικονομική ενίσχυση και σημαντικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ προτίθεται να συνεχίσει ανάλογες ενέργειες.

Οι Ίμβριοι αναδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις ότι όχι μόνο δεν μένουμε απαθείς μπροστά στις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται ως συνέπεια της πρωτοφανούς αυτής φυσικής καταστροφής αλλά προσπαθούμε ενεργά να συνδράμουμε και να συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε στους πληγέντες ανεξάρτητα από το θρήσκευμα ή την καταγωγή τους. Και πώς θα ήταν δυνατό να μείνουμε ασυγκίνητοι αφού και για τους ίδιους είναι ακόμα νωπές οι μνήμες, όταν η ζωή μας άλλαξε ριζικά από τη μια στιγμή στην άλλη και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε φίλους, συγγενείς και πατρογονικές εστίες αναζητώντας την τύχη μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και μάλιστα όχι λόγω φυσικών καταστροφών αλλά συνειδητών ανθρώπινων, πολιτικών επιλογών και αποφάσεων;

Οι Ίμβριοι ωστόσο, βγήκαμε πιο δυνατοί, ορθοποδήσαμε, δημιουργήσαμε, οικοδομήσαμε τη ζωή μας εκ νέου και πλέον διεκδικούμε με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα τα δίκαια που μας αναλογούν. Σημαντικός μοχλός που διαχρονικά βοηθά και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας αποτελούν ασφαλώς τα 5 ευαγή ιδρύματα (βακούφια) που υπάρχουν στα χωριά της Ίμβρου, καθένα από τα οποία στηρίζει τις εκκλησίες και τις κοινότητές μας. Για τον λόγο αυτό, οι εκλογές που διενεργήθηκαν πρόσφατα και μάλιστα ύστερα από 14 χρόνια είναι ιστορικής σημασίας για τους ομογενείς που ζουν στην Τουρκία και μάλιστα τους Ιμβρίους. Ως εκ τούτου, τα νέα Δ.Σ. και οι εκκλησιαστικές επιτροπές που αναδείχθηκαν είναι δεδομένο ότι θα απολαμβάνουν της απόλυτης στήριξης των ιμβριακών σωματείων όπως του Συλλόγου μας.

Τα όσα -ουκ ολίγα- έχουν επιτευχθεί και κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια από τους Ιμβρίους δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα ούτε προϊόντα παρθενογένεσης. Αποτελούν καρπό της συστηματικής προσπάθειας εκ μέρους των Σωματείων μας (με κυριότερο μεταξύ αυτών του Συλλόγου Ιμβρίων) και πίσω από αυτά συγκεκριμένων ανθρώπων που ‘εργάζονται’ ακούραστα και μεθοδικά με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση και διεκδίκηση των ιμβριακών δικαίων. Για τον λόγο αυτό, το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλεί τους συμπατριώτες-μέλη του αφενός να συμμετάσχουν στην επικείμενη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου καταθέτοντας τις όποιες προτάσεις & ιδέες τους και αναδεικνύοντας με την ψήφο τους το επόμενο Δ.Σ. και αφετέρου να θέσουν και οι ίδιοι υποψηφιότητα εφόσον νιώθουν ότι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην ευόδωση των ευγενών στόχων του σωματείου μας.