Βιβλία Διάφορα

MAXIMO ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, H ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η παρούσα ανάλυση βασίζεται σε τρία βιβλία που γράφτηκαν από πολεμικούς φωτορεπόρτερ και διηγούνται σημαντικές στιγμές των ιστορικών συγκυριών που γέννησαν τις φωτογραφίες τους!


Μπορείτε να το αποκτήσετε είτε σε μορφή e-book είτε στην έντυπη μορφή του!

Τα τρία παλαιότερα βιβλία στα οποία βασίζεται είναι τα εξής:

 • Slightly out of Focus, του Robert Capa
 • The Bang-Bang Club, Snapshots from a Hidden War – των Greg Marinovich και Joao Silva
 • Shooting Ghosts, του φωτογράφου Finbarr O’Reilly σε συνεργασία με τον απόστρατο Πεζοναύτη των Η.Π.Α. Thomas J. Brennan (το πιο πρόσφατο)

Στα περισσότερα από εβδομήντα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη συγγραφή του πρώτου μέχρι τη συγγραφή του τρίτου βιβλίου οι αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις στη φωτογραφία επιτρέπουν πια στους δημιουργούς να αξιοποιούν το θέμα τους με αυξανόμενη επάρκεια.

Παρόλα αυτά θα διαπιστωθεί ότι καμία από τις τεχνολογικές ή άλλες εξελίξεις που διευκόλυναν την πρακτική πλευρά της φωτογραφικής δημιουργίας, αυξάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά τις απαιτήσεις του κοινού από αυτήν, δεν φαίνεται να άλλαξαν τους τρεις βασικούς πυλώνες της δουλειάς των φωτορεπόρτερ που ταυτόχρονα τη διαχωρίζουν από κάθε άλλο είδος φωτογραφίας και κάθε άλλη μορφή έκφρασης γενικότερα:

A. Την καταγραφή της ιστορίας την ώρα που αυτή γεννιέται

B. Την προσωπική παρουσία και υποβολή των φωτορεπόρτερ στις ίδιες συνθήκες με αυτές στις οποίες βρίσκονται τα θέματά τους

Γ. Την ευθύνη των φωτορεπόρτερ για την επιδραστικότητα της δουλειάς τους


H συγγραφέας

Η Χριστίνα Καλλιγιάννη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μεταπτυχιακό της στο Δίκαιο Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury στην Αγγλία και τις σπουδές φωτογραφίας στην E.S.P. στην Αθήνα εργάστηκε για 5 συνολικά χρόνια σαν δικηγόρος και από το 2002 και μετά σαν επαγγελματίας φωτογράφος. Είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με την “Ελευθεροτυπία” και την “Καθημερινή” σαν φωτογράφος ταξιδιωτικών θεμάτων και η από το 2005 ξεκίνησε παράλληλα τη συνεργασία της με τεχνικά επαγγελματικά έντυπα (PHOTOnet και το PHOTOnet Professional) που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ανέλαβε την οργάνωση ύλης και σύνταξης μηνιαίων εντύπων ταξιδιωτικής ύλης.

Παράλληλα με την προσωπική καλλιτεχνική δουλειά, από τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε την έρευνά μου για την επίδραση του φωτορεπορτάζ στην διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης του κοινού, με σκοπό την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Από το 2016 ασχολείται και με τη διοργάνωση διεθνών Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MEdpHOTO Festival 20116 – 2018 και Athens Photo World από το 2019 μέχρι σήμερα), στη θέση του Γενικού Συντονισμού και της επιμέλειας των κεντρικών εκθέσεων.


 • Συγγραφέας: Χριστίνα Καλλιγιάννη
 • Σελίδες: 50
 • Διάστασεις: 16.3×23.7cm
 • Έτος κυκλοφορίας: 2022
 • Τιμή πώλησης e-book στην Ελλάδα: 7€ (για όλο τον υπόλοιπο κόσμο: 10.99$)
 • Τιμή πώλησης έντυπης έκδοσης: 10€

Πώς να αποκτήσετε το e-book!

Aκολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα:

 1. Κάντε κλικ εδώ και αγοράστε το βιβλίο μέσα από την επιλογή “Αdd to cart”. Εάν αυτή είναι η πρώτη συναλλαγή σας μέσω Magzter, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να εγγραφείτε (δωρεάν!) σε αυτή, μέσω του email σας ή μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook ή στο Twitter.
 2. Μπείτε στη σελίδα των αγορών, πατώντας το σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε πάνω δεξιά στη σελίδα:  
 3. Κάντε την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής κάρτας και …καλή ανάγνωση!

Εφόσον θέλετε να το διαβάσετε (και) σε συσκευές Android, iPad και iPhone, κατεβάστε τη δωρέαν εφαρμογή του Magzter, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Όλες οι πληροφορίες
για το πώς να διαβάζετε τις εκδόσεις μας στο Magzter με ένα κλικ εδώ!

Πώς να αποκτήσετε το έντυπο βιβλίο!

 

 • Παρακαλούμε συμπληρώστε και στείλτε μας τη φόρμα που ακολουθεί! Η επιβεβαίωση της παραγγελίας σας θα σταλεί αυτόματα στο email σας (αν δεν την δείτε, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα / Spam μηνύματα).
 • Κόστος αγοράς: 20€ (δωρεάν αποστολή στην πόρτα σας!)