Market

SONY: ΠENTE ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ EISA 2023-2024

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για τη σημαντική αυτή διάκριση από τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνώς Ένωση ΜΜΕ, στην οποία το Photonet είναι αποκλειστικό μέλος για τη φωτογραφία!

H Sony στα EISA Awards 2023-2024 εξασφάλισε διακρίσεις σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες.

Θυμίζουμε πως η EISA είναι μια μοναδική διεθνής δημοσιογραφική ένωση περιοδικών, websites & social media commentators ειδικού τύπου, από 27 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Διεθνώς γνωστή για τα Βραβεία της, η EISA ξεκίνησε το 1982 όταν οι επικεφαλείς πέντε ευρωπαϊκών φωτογραφικών περιοδικών συγκεντρώθηκαν για να επιλέξουν τη “Μηχανή της Χρονιάς” για πρώτη φορά. Το περιοδικό Photonet είναι το ελληνικό φωτογραφικό περιοδικό που έχει επιλεγεί και μετέχει ως αποκλειστικό επίσημο μέλος στην EISA από το 1998, στο Expert Group Photography.

Ας δούμε ποια προϊόντα της Sony διακρίθηκαν φέτος:

  • EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024: Sony Alpha 7R V
  • EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024: Sony ZV-E1 
  • EISA LENS OF THE YEAR 2023-2024: Sony FE 20-70mm F4 G 
  • EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024: Sony FE 50mm F1.4 GM
  • EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024: Sony Xperia 1 V

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024: Sony Alpha 7R V

Με την Alpha 7R V, η Sony έχει συνδυάσει έναν αισθητήρα fullframe υψηλής ανάλυσης 61 εκατομμυρίων pixel με ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης-αναγνώρισης θέματος που υποστηρίζεται από έναν ειδικό επεξεργαστή AI. Μπορεί να αναγνωρίζει και να παρακολουθεί την εστίαση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, ζώων, πτηνών, εντόμων, αυτοκινήτων, τρένων και αεροπλάνων. Η Alpha 7R V έχει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K με ρυθμό εγγραφής καρέ 24fps ή 4K στα 60fps και ενσωματώνει σταθεροποίηση εικόνας εντός του σώματος που προσφέρει μείωση των κραδασμών έως και 8 stop. Διαθέτει μεγάλο ηλεκτρονικό viewfinder υψηλής ανάλυσης και ευέλικτη οθόνη αφής με δυνατότητα κλίσης και άρθρωσης. Είναι μια εκπληκτική φωτογραφική μηχανή για φωτογράφους που θέλουν να απαθανατίζουν σε υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας.

EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024: Sony ZV-E1

Αυτή η φωτογραφική μηχανή fullframe με εναλλάξιμους φακούς χαρακτηρίζεται ως η φωτογραφική μηχανή της Sony για δημιουργία περιεχομένου, η οποία απευθύνεται σε δημιουργούς που επιθυμούν να καταγράφουν vlogs, livestreams ή και συνεντεύξεις βίντεο. Με αισθητήρα 12,1 εκατομμυρίων pixel και γρήγορο επεξεργαστή BIONZ XR, η ZVE1 μπορεί να εγγράψει βίντεο 4K στα 60fps σε χρώμα 10-bit 4:2:2 με πλήρη ανάγνωση pixel και ελάχιστο κυλιόμενο κλείστρο. Μετά από μια δωρεάν ενημέρωση μπορεί να εγγράψει σε 4K/120p. Η αυτόματη εστίασή της υποστηρίζεται από ένα εξειδικευμένο chip επεξεργασίας AI, παρόμοιο με αυτό της Alpha 7R V. Η σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων προσφέρει πολλαπλές λειτουργίες. Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα ελαφρύ και συμπαγές σώμα με πλήρως αρθρωτή οθόνη αφής, διαισθητικά στοιχεία ελέγχου και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας.

EISA LENS OF THE YEAR 2023/2024: Sony FE 20-70mm F4 G

Ο φακός ζουμ της Sony είναι μια εξαιρετική λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα. Η βιντεοσκόπηση απαιτεί μεγαλύτερη γωνία λήψης για να καλύψει το ίδιο ύψος εικόνας, λόγω της αναλογίας διαστάσεων 16:9. Επομένως, ο FE 20-70mm F4 G παρέχει μεγαλύτερη εστιακή απόσταση από ό,τι οι περισσότεροι άλλοι τυπικοί φακοί ζουμ της αγοράς. Η Sony το πέτυχε αυτό χωρίς συμβιβασμούς στην οπτική απόδοση: ο FE 20-70mm F4 G παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια σε ολόκληρη την εικόνα. Το χαμηλό βάρος, η στεγανοποίηση από τις καιρικές συνθήκες και το σταθερό μέγιστο διάφραγμα είναι άλλα σημαντικά πρακτικά πλεονεκτήματα αυτού του εξαιρετικού φακού.

EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024: Sony FE 50mm F1.4 GM

Αυτός ο φακός G Master προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση και μεγάλο διάφραγμα F/1,4 σε ένα συγκριτικά ελαφρύ και συμπαγές μέγεθος. Ο φακός προσφέρει υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης, μεγαλύτερη ευκρίνεια και ομαλότερο bokeh εφέ χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό των οπτικών και την κατασκευή υψηλής ακρίβειας. Το σύστημα αυτόματης εστίασης προσφέρει ακριβή και αθόρυβη παρακολούθηση AF τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο. Χάρη στη στεγανοποιημένη από τις καιρικές συνθήκες κατασκευή και την προστατευτική επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο, ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολα περιβάλλοντα.

 EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024: Sony Xperia 1 V

Από τα πολλά δημοφιλή χαρακτηριστικά του Xperia 1 V, ξεχωρίζουν οι υψηλής ποιότητας φωτογραφικές του επιδόσεις. Οι βελτιώσεις για αυτό το smartphone-ναυαρχίδα πέμπτης γενιάς εντοπίζονται στην τεχνολογία αισθητήρων, η οποία ενσωματώνει το νέο “Exmor T for mobile“, έναν stacked αισθητήρα εικόνας CMOS με 2 layer Transistor Pixel. Η αύξηση του μεγέθους του αισθητήρα κατά 1,7x προσφέρει εντυπωσιακά μειωμένα επίπεδα θορύβου και ευρύτερο δυναμικό εύρος, αναβαθμίζοντας τις νυχτερινές λήψεις σε άλλο επίπεδο. Ο κύριος φωτογραφικός αισθητήρας 24 mm της Sony συμπληρώνεται από μια έναν υπερμεγέθη αισθητήρα με μήκος εστίασης 16 mm και έναν αισθητήρα οπτικού ζουμ με εκτεταμένο εύρος 85-125 mm. Οι εξαιρετικές επιδόσεις και η ευελιξία της εικόνας του Xperia 1 V ενισχύονται από την ευρεία αναλογία οθόνης 21:9, την οθόνη 4K ανάλυσης HDR OLED και την ισχυρή μπαταρία 5000mAh με τον πιο σύγχρονο επεξεργαστή Snapdragon.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.