Νέα μοντέλα

SONY FE 24-50mm f/2.8 G

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου φακού είναι οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, παρά το μέγιστο σταθερό διάφραγμα f/2.8!

Πρόκειται για ένα φακό που θα χωρέσει και στην πιο μικρή φωτογραφική τσάντα. Το μήκος του είναι 92.3mm, η διάμετρος 74.8mm, το βάρος 440g και επίσης δέχεται φίλτρα διαμέτρου 67mm.

O FE 24-50mm f/2.8 G προσφέρει εικόνες υψηλής ανάλυσης, με όμορφο bokeh, και η εστιακή του γκάμα τον κάνει κατάλληλο για ευρεία ποικιλία εφαρμογών, όπως φωτογραφια δρόμου, πορτρέτα, λήψη βίντεο κλπ.

Η υψηλή οπτική απόδοση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ασφαιρικών στοιχείων καθώς και δύο στοιχείων ED, που διορθώνουν όλες τις σφαιρικές και χρωματικές εκτροπές. Ο φακός διαθέτει μηχανισμό διαφράγματος με 11 λεπίδες, που συνεισφέρει στο απαλό και ομοιόμορφο bokeh.

H ελάχιστη απόσταση εστίασης στην ευρυγώνια θέση είναι 0.19m, απόσταση που προσφέρει μεγέθυνση 0.3Χ και τον κάνει κατάλληλο για λήψεις closeup. Η εστίαση είναι πολύ γρήγορη και αθόρυβη χάρη στα δύο γραμμικά μοτέρ εστίασης, και σε απλή αλλά και σε συνεχή λειτουργία.

Είναι επίσης συμβατός με την λειτουργία διόρθωσης του φαινομένου focus breathing, που διαθέτουν ορισμένες μηχανές. Ο φακός διαθέτει πλήκτρο κλειδώματος της εστίασης που μπορεί να προγραμματιστεί και για άλλες λειτουργίες, δακτυλίδι διαφραγμάτων, διακόπτη για αθόρυβη αλλαγή διαφραγμάτων καθώς και διακόπτη αυτόματης/χειροκίνητης εστίασης.

Η διάθεση του φακού στην αγορά θα αρχίσει τέλος Απριλίου με τιμή ∼1350€.