Διάφορα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΣΤΟ INSTAGRAM;

…και ποια φίλτρα συγκεντρώνουν τα περισσότερα likes;

Το HooperHQ είναι ένα «εργαλείο» του Instagram όπου χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες προκειμένου να μελετήσει τις κινήσεις τους και να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Πρόσφατα, το HooperHQ ανακοίνωσε τα κατάλληλα φίλτρα και τις ιδανικές ώρες που πρέπει να δημοσιεύουν όσοι κυνηγούν τον υψηλό αριθμό των likes!

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την βρείτε εδώ αλλά παρακάτω σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της:

  • Το Gingham είναι το φίλτρο που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα likes και comments συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα. Το Clarendon έρχεται δεύτερο.  Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που το Instagram τα έχει πρώτα δύο στην σειρά της επιλογής. Ωστόσο το δικό μου αγαπημένο παραμένει είναι το Crema.
  • Οι δημοσιεύσεις που προέρχονται απο γυναικείους λογαριασμούς, συγκεντρώνουν περισσότερες αλληλεπιδράσεις. Συγκεκριμένα κατά μέσο όρο οι γυναίκες παίρνουν 578 Likes ενώ οι άνδρες 117.
  • Η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσει κανείς στο Instagram είναι από τις 6 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα για τις καθημερινές ενώ για τα Σαββατοκύριακα η καλύτερη ώρα είναι στις 11 το πρωί. Βέβαια τα «επαγγελματικά» προφίλ έχουν τη δυνατότητα μέσα από τα στατιστικά στοιχεία να βλέπουν ποιες μέρες και ώρες είναι ενεργοί οι ακόλουθοι τους.

Φυσικά όλα τα παραπάνω, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απόλυτα και απλώς αποτελούν αποτελέσματα της «έρευνας» αυτής. Όπως και να έχει, η δικιά μου γνώμη είναι πως όποια φωτογραφία και να ανεβάσεις, όποια ώρα και με όποιο φίλτρο και να την ανεβάσεις, αν είναι μια καλή φωτογραφία, θα πάρει, αργά ή γρήγορα, την ανταπόκριση που της αρμόζει!

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!