Portfolios & λευκώματα

Η ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Mια ευφάνταστη σύλληψη, γνωρίζει ενδιαφέρουσες οπτικοποιήσεις!

Με τι μπορεί να μοιάζουν οι πέντε βασικές γεύσεις;

Σε αυτό το ερώτημα προκάλεσε τον εαυτό του να απαντήσει ο φωτογράφος Aaron Tilley.

Θέλησε να δώσει μορφή στις γεύσεις ώστε να τις αντιληφθούμε και μέσω της όρασης!

Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκε με το food stylist Iain Graham και τη σκηνογράφο Αλίκη Κιρμιτσή. Μαζί προσπάθησαν να συνδυάσουν τα στοιχεία που συνθέτουν την κάθε γεύση, από την υφή έως τα χρώματα, τα υλικά και το σχήμα.

Το γλυκό το φανταστήκαν με καμπύλες, ροζ και κολλώδες. Το πικρό καμένο, σε γήινα, σκούρα χρώματα με έντονες υφές, το αλμυρό ως ξηρό και σκονισμένο. Το ξινό αιχμηρό. Τέλος, το ουμάμι (η λεγόμενη “5η γεύση” που στα ιαπωνικά σημαίνει «καλή γεύση» ή «νοστιμιά») σαν μία γεμάτη γεύση με συνδυασμό στοιχείων.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ!


  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Diana Grytsku