Photonet Special Day

TA ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 10ου PHOTONET SPECIAL DAY: “ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΡΟΜΟΥ”

Εισηγητής: Ανδρέας Καμουτσής (Επίσημος Φωτογράφος Fujifilm Hellas, Φωτογράφος δρόμου, Δάσκαλος φωτογραφίας, ιδρυτής της ομάδας Spontaneous Shooters) | Ώρα έναρξης: 4:00μμ | powered by Fujifilm Hellas AE.


ΤΟ 10ο PHOTONET SPECIAL DAY ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ:


Στην επετειακή δέκατη διοργάνωσή του Photonet Special Day, σε συνεργασία με τις εταιρίες που συμμετέχουν σε αυτό, προσφέρουμε μια σειρά από σεμινάρια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  για τους επισκέπτες (-ιες) με επικυρωμένο (σκαναρισμένο) εισιτήριο συμμετοχής! 

Η Fujifilm Hellas A.E. διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Ταξίδεψε ως Φωτογράφος δρόμου” με εισηγητή το συνεργάτη μας Ανδρέα Καμουτσή (Επίσημος Φωτογράφος Fujifilm Hellas, Φωτογράφος δρόμου, Δάσκαλος φωτογραφίας, ιδρυτής της ομάδας Spontaneous Shooters) | Ώρα έναρξης: 4:00μμ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σεμιναρίων στην στην αίθουσα Olympia Hall του Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28), 280 μέτρα από το Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης.
Για την είσοδό σας στο σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την παρακολούθησή του, πέραν του επικυρωμένου εισιτηρίου, προτείνεται η προσέλευσή σας στο χώρο σεμιναρίων 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξής του για την εξασφάλιση της θέσης σας σε αυτό. 

© Ανδρέας Καμουτσής: Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πολλές ταξιδιωτικές φωτογραφίες μπορεί να είναι αισθητικά ευχάριστες και να προσφέρονται ως ένα μέσο πολύτιμης καταγραφής κάποιων προορισμών όμως υπολείπονται σε πολλά στοιχεία – λ.χ. δεν αποτυπώνουν την αληθινή κουλτούρα και την ατμόσφαιρα μιας πόλης ή/και τους λείπει η καταγραφή αυθόρμητων στιγμών, που ο περισσότερος κόσμος προσπερνάει, όμως προσδιορίζει ένα φωτογράφο και το τελικό του αποτέλεσμα.

Σε αυτή την συνάντηση, ο Ανδρέας Καμουτσής, μέσα από παραδείγματα, θα αναλύσει όλες τις παραμέτρους που πρέπει να ακολουθεί ένας ταξιδιώτης ή φωτογράφος για να αποτυπώσει στο ταξίδι του με ένα διαφορετικό αλλά και αυθεντικό τρόπο μέσω της φωτογραφίας δρόμου, εκφράζοντας παράλληλα και τον εαυτό του, χωρίς να χάνει το χρόνο του απλά περπατώντας τριγύρω σε τουριστικά μέρη.

© Ανδρέας Καμουτσής: Αλβανία

Μέσω της φωτογραφίας δρόμου μας δίνεται η ευκαιρία να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο μια τοποθεσία ή ένα γεγονός με ένα διαφορετικό τρόπο, όταν βρισκόμαστε κοντά σε σπάνιους προορισμούς ή παραστάσεις αποτυπώνοντας το κάτι παραπάνω, αφού θα προσεγγίσουμε ένα μέρος περισσότερο φωτογραφικά παρά τουριστικά, παράγοντας ένα υλικό αντάξιο πλούσιο μιας σύγχρονης αισθητικής που μας αντιπροσωπεύει και συνάμα δεν επαναλαμβάνεται.

Τέλος, θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές, όπως τεχνικές ρυθμίσεις και tips για στοιχεία όπως ο τρόπος που κινούμαστε αλλά και εξερευνούμε ένα μέρος, οι επιλογές των τοποθεσιών, ο εξοπλισμός, οι τεχνικές αλλά και η επιλογή των εικόνων που πρέπει να κάνουμε για να πούμε αυτήν την ιστορία που θα κρίνει το αποτέλεσμά μας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας ως φωτογράφοι.

Οι Συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με φωτογραφικό εξοπλισμό της Fujifilm hellas βλέποντας στην πράξη όλες τις λειτουργίες κι τα πλεονεκτήματα των Fujifilm φωτογραφικών μηχανών και φακών της Χ-Series.

© Ανδρέας Καμουτσής: Μαρόκο


Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

O Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας δρόμου, τα οποία διοργανώνει ο ίδιος μέσω της ομάδας του “Spontaneous Shooters” ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X – Photographer . Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές έκθεσεις και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο Α Place Among Them / Μία Θέση Ανάμεσά Τους το Δεκέμβριο του 2022. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.

© Ανδρέας Καμουτσής: Κωνσταντινούπολη


Σας περιμένουμε την Κυριακή 19 Noεμβρίου 2023, από τις 11πμ, στην αίθουσα Olympia Hall του Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28), 280 μέτρα από το Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης για να σας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσετε μια μέρα γεμάτη φωτογραφία, να παρακολουθήσετε περισσότερα σεμινάρια όπως αυτό που μόλις παρουσιάσαμε, και φυσικά να διεκδικήσετε μεγάλα δώρα που θα κληρώνουμε ανά 30 λεπτά από τις 12μμ και μετά μέσα από τον Τυχερό Τροχό της διοργάνωσης!

© Ανδρέας Καμουτσής: Ισραήλ

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.