Χορηγίες Επικοινωνίας

ATHENS PHOTO WORLD 2022: ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ!

Τίτλος της «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον» – αρχίζει σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου, για πρώτη φορά σε τέσσερα σημεία της πόλης. Θα διαρκέσει έως και τις 17 Ιουλίου!

Στόχος της δημιουργίας της ήταν η ενθάρρυνση των εφήβων να βγουν έξω, μετά τον επίμονο και επίπονο εγκλεισμό, να χαρούν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος γύρω τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη φύση και τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρονται από αυτήν τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Για τη δημιουργία της έκθεσης, το Athens Photo World με την υποστήριξη της Samsung στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας οργάνωσε –όπως και το 2019 και το 2021– ένα εργαστήρι με αγάπη για τη φωτογραφία. Η ομάδα των εφήβων (13 – 18 ετών) που συμμετείχαν δημιουργήθηκε από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Με την καθοδήγηση της επιμελήτριας Δώρας Λαβαζού, ο σκοπός της δράσης ήταν αφενός η δημιουργία ενδιαφέροντος στους νέους και τις νέες για τη φωτογραφία σαν τέχνη και σαν μέσο έκφρασης και αφετέρου η ανάδειξη, μέσα από το φωτογραφικό έργο τους, των προβληματισμών, των ανησυχιών τους και της ομορφιάς όπως αυτή πηγάζει μέσα από το ακατέργαστο νεανικό βλέμμα. Με την εξοικείωση των εφήβων μέσω των ηλεκτρονικών μέσων αλλά και με τις συνθήκες που ήδη από το 2020 διαμορφώθηκαν, τόσο η επικοινωνία όσο και η πρόοδος της φωτογραφικής τους εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω υπολογιστή και των νέων εργαλείων επικοινωνίας και διδασκαλίας.

Οι καλύτερες συμμετοχές του εργαστηρίου επιλέχτηκαν από την επιμελήτρια του εγχειρήματος Δώρα Λαβαζού και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Photo World Θανάση Σταυράκη και από σήμερα εκτίθενται στο κοινό.

Μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και αποτύπωση της φύσης, είτε αυτή είναι το πάρκο της γειτονιάς ή ένα τμήμα δάσους ή η αγαπημένη τους παραλία, οι έφηβοι (-ες) που συμμετείχαν απέκτησαν στενότερη σχέση με το περιβάλλον γύρω τους, τοποθετώντας το στο επίκεντρο μιας προσωπικής έκφρασης και υγειούς εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων.

Από σήμερα και για ένα ολόκληρο μήνα, σε συνεργασία με τέσσερις διαφορετικούς δήμους (ανατολικά, δυτικά, νότια και βόρεια προάστια), το έργο τους προβάλλεται σε υπαίθριους χώρους, προσβάσιμους σε όλους (-ες), σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας!

Τα σημεία των εκθέσεων

  • Δήμος Χαλανδρίου
  • Δήμος Ελληνικού / Αργυρούπολης
  • Δήμος Περιστερίου και
  • Η περίμετρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Zoi Η, 14: Καισαριανή
 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.