Χορηγίες Επικοινωνίας

2ο B&W ATHENS PHOTOGRAPHY: ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00.

Στα πλαίσια του 2ου B&W Athens Photography όσοι βρεθούν στο Σεράφειο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας. 

Ο κ. Βαγγέλης Βασαλάκης, φωτογράφος/δάσκαλος φωτογραφίας μέσα από την παρουσίαση ασπρόμαυρης δουλειάς του Richard Avedon θα αναφερθεί σε τεχνικές που χρησιμοποιούσε ως προς τον φωτισμό, τη γωνία λήψης, το είδος του καδραρίσματος και την καθοδήγηση του μοντέλου.

Η Susan Sontag τον χαρακτήρισε «μια από τις παραδειγματικές φωτογραφικές σταδιοδρομίες του 20ού αιώνα». Για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος φωτογράφος πορτραίτου όλων των εποχών. Η δουλειά του στο χώρο της μόδας ήταν πρωτοποριακή και ιδιαίτερα χαρακτηριστική, ενώ το φωτογραφικό και λιτό φωτιστικό του στυλ υπήρξαν σημεία αναφοράς.

Επίσης ο Τόλης Χατζηγνατίου θα παρουσιάσει το λεύκωμά του “Pure Land” το οποίο περιέχει 66 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τραβηγμένες σε διάστημα 10 ετών, από ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το υλικό βρήκε γόνιμο έδαφος σε μια αρχή ότι ο ταξιδιώτης και ο τόπος αποτελούν ένα κοινό σημείο αναφοράς, υπακούοντας στους ίδιους νόμους δημιουργίας. Το ίδιο και η φωτογραφία που αποτελεί το μέσο μιας προσωπικής αποτύπωσης του κόσμου μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 432 καλλιτέχνες από 71 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

  • Πάρκιγκ Δωρεάν
  • Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: Εγκαίνια 18:00, Κυριακή: 12:00 – 22:00, Δευτέρα: 12:00 – 19:00

  • Φωτό: Todor Tilev