Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

AUDUBON PHOTOGRAPHY AWARDS 2015

Δείτε εξαιρετικές εικόνες πτηνών από όλο τον κόσμο!

Περισσότεροι από 2.300 φωτογράφοι συμμετείχαν στον 6ο ετήσιο διαγωνισμό Audubon Photography Awards, στέλνοντας εικόνες στις κατηγορίες Amateur, Professional, Fine Art, and Youth.

Σχεδόν 9.000 εικόνες που απεικονίζουν στιγμιότυπα από τη ζωή πτηνών από όλο τον κόσμο κρίθηκαν και οι νικητές ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Μεγάλη Νικήτρια (Grand Prize Winner) ανακυρήχτηκε η Melissa Groo με τη λήψη της “Great Egret”.

Melissa Groo - Audubon Photography Awards

Melissa Groo: Η μεγάλη φετινή νικήτρια του διαγωνισμού.

Διαβάστε πώς σχολίασε η φωτογράφος τη λήψη της: “Ένας φίλος μου, με πήγε σε ένα ελάχιστα γνωστό σημείο όπου φωλιάζουν και βρίσκουν τροφή  ερωδιoί. Ήταν σκοτεινό και σκιερό: ο ήλιος έγερνε ήδη προς τη δύση του. Ανέβασα τα ISO της μηχανής μου, προκειμένου να εξασφαλίσω αρκετό φως ώστε να φωτογραφίσω τα πουλιά που άρχισαν να συγκεντρώνονται προκειμένου να κουρνιάσουν για την επερχόμενη νύχτα. Όταν δεν μπορούσα, πλέον, λόγω χαμηλών ταχυτήτων κλείστρου, να έχω ευκρινείς φωτογραφίες των πουλιών ενώ αυτά ακόμα πετούσαν, αποφάσισα να κάνω πορτρέτα τους αφού είχαν προσγειωθεί. Παρατήρησα αυτόν το μεγάλο ερωδιό, με το καταπράσινο χρώμα, πάνω από το ράμφος του. Εκείνος αμέσως άρχισε  να τινάζει τα φτερά του προσφέροντάς μου, διαδοχικά, μια έξοχη σειρά από πόζες.”

Δείτε μερικές ακόμα από τις καλύτερες φετινές εικόνες:

Μπορείτε να δείτε όλους τους νικητές εδώ