Οι φωτογράφοι και οι χρήστες των social media αγαπούν το bokeh! Aρκετές συζητήσεις γίνονται σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτού του εφέ ή για το ποιοι φακοί είναι κατάλληλοι. Πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν έναν φακό 85mm ή φακούς μεγαλύτερου εστιακού μήκους – αλλά τι γίνετε αν θέλετε να ενσωματώσετε περισσότερο κρεμώδες περιβάλλον στο κάδρο σας;
Η μέθοδος Brenizer αποτελεί την ιδανική λύση για τη δημιουργία θολωμένου φόντου. Ο Eric Floberg δείχνει στο video που ακολουθεί πώς χρησιμοποιεί τη μέθοδο Brenizer -ή αλλιώς το “πανόραμα bokeh”- στα πορτρέτα του: από τις λήψεις μέχρι το μοντάζ στο Adobe Photoshop.
Ο Floberg σημειώνει ότι δεν είναι απαραίτητο να τραβήξετε 20 φωτογραφίες για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα – μερικές φορές αρκούν μόνο δύο λήψεις. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο χρησιμοποιώντας περισσότερες φωτογραφίες. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των λήψεων που θα τραβήξετε, πάντως, βεβαιωθείτε σε κάθε περίπτωση ότι έχετε καλύψει με αυτές όλο το κάδρο σας, ώστε να μπορέσουν να μονταριστούν μαζί αργότερα.
Δεν έχει σημασία αν τραβάτε πορτρέτα ή/και τοπία. Μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά …τεράστια πανοραμικά πλάνα, αρκεί να έχετε προσχεδιάσει στο μυαλό σας πώς ακριβώς θα είναι το ποθητό τελικό αποτέλεσμα, ώστε να καταγράψετε τις απαιτούμενες λήψεις.
Δείτε το video!