Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πάνω από 150 χρήστες, με περισσότερες από 700 φωτογραφίες.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Επιστημονικής Φωτογραφίας  έχει σκοπό του την εκλαΐκευση της επιστήμης και η βελτίωση της εικονογράφησης των λημμάτων στη Βικιπαίδεια στη θεματική της επιστήμης.

Το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού διοργανώθηκε από το Wikimedia Community User Group Greece αποτελούμενο από εθελοντές της Wikipedia, και χρηματοδοτήθηκε από το Wikimedia Foundation, τον οργανισμό που λειτουργεί την Wikipedia, το Wikimedia Commons, και άλλα εγχειρήματα.

Konstantinos Tamateas

Φωτό: Konstantinos Tamateas – Το όρος Όλυμπος, όπως φαίνεται από την κάψουλα SlaRos, κατά την πτήση της στη στρατόσφαιρα σε υψόμετρο 30000 μέτρων.

Ολοκληρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2016 με την ανακοίνωση των νικητών. Η κριτική επιτροπή αφού ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των εικόνων μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης, επέλεξε  δέκα  εικόνες, που μπορείτε να δείτε εδώ.

Christos Boumpoukas

Φωτό: Christos Boumpoukas – Η τσούχτρα είναι ένα από τα ομορφότερα υδρόβια είδη. Για τον άνθρωπο η στενή επαφή μαζί της μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επώδυνη έως και θανατηφόρα.

Η τελετή βράβευσης έγινε στη συμπληρωματική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Αγία Παρασκευή, Αθήνα) την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση  συνοδεύτηκε από φωτο-εργαστήριο εισαγωγής εικόνων σε λήμματα στη Βικιπαίδεια, σελίδες του Βικιλεξικού ή και στα Wikispecies. Χαιρετισμούς και μηνύματα απεύθυναν εκπρόσωπος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κριτές, και νικητές του διαγωνισμού.

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Redpit7