Διεθνείς Διαγωνισμοί

NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019: ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ!

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα γίνει τον Αύγουστο του 2019.

Η Nikon ανακοινώνει ότι η υποβολή των συμμετοχών για το διαγωνισμό της ξεκίνησε ήδη και θα μείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2019 (6πμ ώρα Ελλάδας).

Ο διεθνής διαγωνισμός Nikon Photo Contest έχει στόχο να παρέχει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να έρθουν σε επαφή και να εμπλουτίσουν την κουλτούρα της φωτογράφισης. Από τον πρώτο Διαγωνισμό το 1969, περισσότεροι από 410.000 φωτογράφοι έχουν υποβάλει πάνω από 1.620.000 συμμετοχές. Πέρυσι, ο 36ος Διαγωνισμός έσπασε το ρεκόρ με ακόμη περισσότερους φωτογράφους (21.511) από περισσότερες χώρες (170) και με αριθμό συμμετοχών που ξεπερνά κάθε προηγούμενο (76.356).

Ο Neville Brody Επικεφαλής Κριτής 

Η Nikon υποδέχεται τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Neville Brody ως Επικεφαλής Κριτή για δεύτερη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό Nikon Photo Contest 2018-2019. Το έργο του Brody καλύπτει πάνω από τρεις δεκαετίες και ποικίλλει από ένθετα σε album μέχρι εταιρικά σήματα για επιχειρήσεις παγκοσμίου φήμης, ενώ ασκεί επιρροή σε πολλούς καλλιτέχνες και φωτογράφους. Επιλέχθηκε ως Επικεφαλής Κριτής για μια ακόμη φορά λόγω της ικανότητάς του να συνεργάζεται με ένα ποικιλόμορφο και διεθνές πάνελ κριτών, καθώς και χάρη στην αποδοχή του από τους διαγωνιζόμενους της προηγούμενης χρονιάς.

Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά: «Η εμπειρία μου ως Επικεφαλής Κριτής για τον διαγωνισμό Nikon Photo Contest 2016-2017 ήταν εκπληκτική και συναρπαστική. Οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές και ο ζήλος με τον οποίο οι κριτές προσέγγιζαν τα έργα ήταν υποβλητικός. Ήταν μια εμπειρία που μας αντάμειψε και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν πέρυσι. Ανυπομονώ για τη φετινή εκδήλωση με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό και έμπνευση.»

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι κριτές.

Επισκόπηση κατηγοριών

Ο 37ος διαγωνισμός Nikon Photo Contest θα αποτελείται από τρεις κατηγορίες:

  • Open (Ανοιχτό)
  • Next Generation (Επόμενη Γενιά)
  • Short Film (Ταινίες μικρού μήκους)

Το θέμα της κατηγορίας «Open» είναι η «Αλλαγή». Ζούμε σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών, από τον χώρο εργασίας, τον τρόπο ζωής μέχρι και την κλιματική αλλαγή, και η Nikon δέχεται συμμετοχές που εκφράζουν τις αλλαγές που οι φωτογράφοι θέλουν να μοιραστούν με τον κόσμο.

Το θέμα της κατηγορίας «Next Generation», που είναι ανοιχτή για φωτογράφους έως 25 ετών, είναι η «Ταυτότητα». Η Nikon δέχεται συμμετοχές με θέματα που είναι μοναδικά για τις νεότερες γενιές που ανακαλύπτουν την ταυτότητά τους.

Η κατηγορία «Short Film» έχει θέμα της την «Ελπίδα» και αφορά συμμετοχές με μια αχτίδα ελπίδας για το μέλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής

  • Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες, τους κανόνες υποβολής, τη διαδικασία αξιολόγησης και τα βραβεία κάντε κλικ εδώ.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019 θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα γίνει τον Αύγουστο του 2019.

ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

[wpdevart_countdown text_for_day=”Ημέρες” text_for_hour=”Ώρες” text_for_minut=”Λεπτά” text_for_second=”Δευτ/τα” countdown_end_type=”date” end_date=”31-01-2019 04:00″ start_time=”1540828196″ end_time=”1,5,8″ action_end_time=”show_text” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ]Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε![/wpdevart_countdown]
  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Dorte Verner (ΗΠΑ) – Award for the Most Popular Entry (Nikon Photo Contest 2016-2017)